Totul despre sindromul ovarului polichistic

1 70588 original jpg jpeg

Sindromul ovarului polichistic este frecvent în rândul femeilor. Acesta afectează între 5 şi 10% dintre acestea şi reprezintă unul dintre cauzele majore de infertilitate.

Cauze

Dezechilibrul hormonal poate fi determinat de factori genetici. Prin urmare,fiicele şi surorile femeilor cu acest sindrom au 50% risc să dezvolte boala. De asemenea,de vină pentru dezvoltarea sindromului ovarului polichistic este şi producţia anormală de insulină. Totodată,dacă nu se produce ovuluţia normală pentru o anumită perioadă de timp,pot apărea numeroase chisturi pe ovare.

Simptome

O mare parte din simptomele ovarului polichistic se dezvoltă gradat. De multe ori acestea pot fi confundate cu alte probleme medicale. Printre semnele precoce ale sindromului ovarului polichistic se numără absenţa menstruaţiei,sângerările vaginale anormale,creşterea părului în exces pe faţă,piept,spate,abdomen şi degete,apariţia acneei,a mătreţei,a punctelor negre. Totodată,sunt femei care suferă de modificări ale dispoziţiei sau  chiar depresie. Printre simptomele care se dezvoltă gradat amintim:durere în partea de jos a abdomenului şi în pelvis,creşterea în greutate,tensiunea arterială crescută.

Complicaţii

Sindromul ovarului polichistic poate duce la infertilitate. Sarcina este iniţial posibilă,dar fertilitatea scade pe măsură ce se înaintează în vârstă şi boala evoluează. De asemenea,femeile care suferă de această afecţiune se pot îmbolnăvi de diabet.

Diagnostic

Sindromul ovarului polichistic se poate diagnostic cu ajutorul analizelor hormonale sau prin intervenţia laparoscopică. Aceasta este o procedură chirurgicală ce foloseşte un tub subţire. Acest tub este introdus în abdomen printr-o mică incizie şi este folosit pentru ca specialiştii să vizualizeze ovarele.

Tratament

Tratamentul variază de la caz la caz. Pentru început trebuie să se resolve problema ciclului menstrual neregulat,creşterea în exces a părului,creşterea în greutate,diabetul sau hipertentiunea arterială. Sindromul ovarului polichistic este o boală cronică,astfel încât tratamentul se poate schimba de-a lungul vieţii.

Citeşte şi:

Soluţii pentru afecţiunile sexuale la femei

Poţi scăpa de infertilitate şi fără hormoniRecente

durere in gat jpg
Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg