Totul despre varice sau venele varicoase

1 72207 original jpg jpeg

Aproximativ 20% dintre oameni dezvoltă varice. Ce poţi să faci ca să le previi şi dacă ele constituie un risc pentru sănătate, afli din materialul de mai jos.

Care sunt cauzele varicelor şi a venelor vizibile

Mulţi oameni sunt deranjaţi de aspectul picioarelor lor-15-20% dintre ei au varice,iar alţii au vene vizibile iar un procent mult mai mic încearcă să le ascundă cât mai mult posibil,chiar dacă se confruntă cu simptome precum dureri de picioare,glezne umflate şi pete decolorate pe piele. Venele foarte vizibile,de obicei,nu produc niciun simptom medical,dar sunt şi mai frecvente;până la 84% dintre noi au astfel de vene pe unul dintre picioare. Ambele probleme au ca substrat o problemă de bază:presiunea cu care venele transportă sângele către inimă.

„Când ne ridicăm în picioare,inima trebuie să pompeze sânge împotriva gravitaţiei“,spune profesorul Mark Whiteley,chirurg vascular. Venele conţin valve prin care sângele trebuie să circule pe un drum cu sens unic. Dacă ele nu funcţionează corespunzător,sângele va inunda venele,dilatându-le.

Cât de problematice sunt

Sarcina creşte presiunea asupra venelor picioarelorşi astfel există riscul să se confrunte cu varice. Există puţine studii care să ateste că băile fierbinţi sau statul cu picioarele încrucişate cauzează varce.

Venele vizibile sunt în mare măsură o problemă cosmetică,dar ignorarea varicelorpoate cauza probleme grave de sănătate. De exemplu,între 3 şi 6% dintre persoanele cu varice dezvoltă ulcer la picioare-răni dureroase,care pot dura luni pentru la vindecare-la un moment dat. Alţii se confruntă cu simptome mai puţin grave,cum sunt leziuni ale pielii sau glezne umflate.

Ce opţiuni de tratament există

Pentru varice,medicul poate recomanda ablaţia endovenoasă cu laser-în care venele problematice sunt cauterizate cu căldură-sau în lipsa acesteia,scleroterapia,când este injectată o soluţie specială pentru a distruge vena.

„Smulgerea“ chirurgicală a venelor varicoase este a treia recomandare. Şi asta pentru că este nevoie de o spitalizare mai lungă şi mai mult timp de recuperare. Pentru cei care se confruntă şi cu simptome,ciorapii compresivi ar trebui să fie recomandaţi doar ca tratament permanent,în cazul în care celelalte opţiuni sunt nepotrivite.

Credit foto:www.unitedveincenters.comRecente

mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg