Vacanţă: trusă naturistă contra problemelor digestive

1 70577 original jpg jpeg

Tulburările digestive îţi pot transforma zilele de vacanţă, pe care le-ai aşteptat atât, într-un coşmar. În astfel de momente găseşti un ajutor de nădejde în leacurile din natură, deloc costisitoare şi uşor de adminstrat.

Drumul lung până la destinaţie,schimbarea alimentaţiei,orele diferite la care iei masa sunt factori care pot duce la apariţia acestor probleme digestive.

Ceaiul de mentă,contra diareei călătorului

O problemă des întâlnită este diareea călătorului. Se manifestă prin scaune apoase şi crampe stomacale,care apar brusc. Poate apărea din cauza apei sau a mâncărurilor contaminate cu bacterii şi virusuri,dar poate fi şi o consecinţă a stresului legat de călătorie. De ajutor,în afară de medicamentele clasice contra diareei,sunt şi remediile naturale. Bea ceai de mentă,două-trei căni pe zi. De asemenea,este indicat ceaiul de muşeţel şi infuzia din frunze de afin. Pentru calmarea crampelor este indicat ceaiul de ghimbir.

Mierea,împotriva constipaţiei

O altă problemă digestivă cu care te poţi confrunta în vacanţă este constipaţia. Apare mai ales din cauza schimbării obiceiurilor alimentare. Ca să o combaţi,mănâncă des legume şi fructe proaspete,deoarece au un conţinut bogat de fibre,favorizând digestia. Mierea este un alt aliat de nădeje. Iei câte două linguriţe dimineaţa,pe stomacul gol. Sucul de prune,băut de trei ori pe zi,are un efect laxativ. De ajutor este şi ceaiul de anghinare,fiind un tonic digestiv excelent.

Infuzii,calmante ale gastritei

În concediu se pot agrava şi simptomele gastritei. Din fericre,există mai multe ceaiuri din plante pe care le poţi folosi. Bea infuzii de mentă,gălbenele,muşeţel,sunătoare sau tei. Indiferent de opţiune,este impotant să consumi câte o cană,de trei ori pe zi. Cărbunele vegetal este un alt remediu eficient.

Ceai de fenicul,în caz de enterocolită

O problemă de sănătate care îţi poate da bătăi de cap în vacanţă este enterocolita. Ca să scapi mai repede de simptomele neplăcute-diaree,balonarea,voma,greaţa,lipsa apetitului,dureri abdominale-,îţi sunt de ajutor şi leacurile din plante. Ceaiurile de fenicul,de mentă sau de coada-şoricelului sunt foarte utile contra  diareei. Se obţin din două linguriţe de plantă mărunţită,la 250 ml de apă. Se beau neîndulcite,de două-trei ori pe zi. Pentru calmarea crampelor abdominale este util ceaiul de busuioc,fiindcă are proprietăţi antispastice. Ceaiul de frăguţe,pe care îl găseşti la magazinele cu produse naturiste,este,de asemenea,recomandat.

Gălbenelele alungă arsurile gastrice

Când eşti în vacanţă te poţi confrunta cu arsuri gastrice,pentru că mănânci mai mult,ai un meniu diferit faţă de cel de acasă sau,din contră,pentru că nu mai iei mese regulate.  Poţi combate simptomele neplăcute dacă bei ceai de gălbenele,de lemn-dulce,de anason sau de sunătoare. Util este şi bicarbonatul de sodiu,care neutralizează acidul gastric. Amestecă o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi puţină de zeamă de lămâie în jumătate de cană de apă caldă şi bea ori de câte ori e nevoie.Sfaturi Click! pentru femei

-          spală bine fructele şi legumele proaspete

-          evită alimentele grase şi prăjelile

-          mănâncă puţin şi des-de aceea este indicat să ai tot timpul la tine un sendviş

-          ia ultima masă cu cel puţin două ore înainte de a merge la culcare

-          dacă ştii că ai probleme cu stomacul,evită băuturile care pot irita mucoasa gastrică:alcoolul,cafeaua,băuturile carbogazoase

-          evită să cumperi alimente de la vânzătorii ambulanţi



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg