Vârsta la care îţi e cel mai greu să slăbeşti

1 77898 original jpg jpeg

Chiar dacă preparatele bogate în calorii precum pizza, dulciurile, pastele îţi fac cu ochiul, este bine să le eviţi dacă vrei să nu acumulezi kilograme în plus, în special dacă ai trecut de vârsta la care caloriile erau mai repede metabolizate. Odată cu trecerea anilor grija pentru siluetă nu este doar un moft, ci devine o necesitate.

Încetinirea metabolismului

Din păcate, vârsta îşi pune amprenta asupra metabolismului. Potrivit studiilor, după ce ai trecut de pragul 30 de ani vei observa că vei avea tendinţa de a lua mult mai uşor în greutate decât până atunci. Totodată, masa musculara va începe să piardă din volum, iar nivelul energiei va fi mai scăzut. Din cauza micşorării masei musculare corpul va arde mai puţine mai calorii, fapt care va duce la îngrăşare.

Sportul, de ajutor

Poţi să fii în formă chiar şi după 30 de ani, însă cu o singura condiţie: să faci mai multă mişcare. Chiar dacă ai grijă la alimentaţie, este important să îţi menţii masa musculară sau să ţi-o dezvolţi, în funcţie de caz. Sportul te ajută să ai mai multă energie, în special după vârsta de 50 de ani, când procentul total al energiei din corp scade simţitor, cu până la 10%, iar după 70 de ani, cu 25%.

Schimbările hormonale îşi pun amprenta

Odată cu trecerea anilor, schimbările hormonale, de exemplu cele din perioada menopauzei, pot deveni o provocare în încercarea de a-ţi păstra silueta. Talia este una dintre cele mai predispuse zone îngrăşării, de aceea este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine, fibre şi proteine şi să ai grijă ca ultima masă să fie întotdeauna nu mai târziu de ora 18. Din cauza faptului că bărbaţii au masa musculară mult mai dezvoltată decât cea a femeilor şi un metabolism mai rapid , chiar şi la o vârstă înaintată, aceştia au un atu în plus.

Mănâncă mai puţin şi fă mai mult sport

Dacă ţi-ai propus să slăbeşti şi să îţi recapeţi silueta, chiar dacă ai trecut de vârsta de 30 de ani, nu trebuie să te îngrijorezi! Îţi poţi îmbunătăţi metabolismul făcând sport de cel puţin 2-3 ori pe săptămână şi mâncând mai puţin, dar fără să te înfometezi. Dacă nu ai un abonament la sală, poţi urmări tuturialele care există pe internet şi să schimbi tipurile de exerciţii periodic, pentru a nu-ţi obişnui corpul doar cu un anumit tip de mişcare.