Nu mai arunca pungile pentru portocale! Cum îți pot fi de folos

Pungile din plastic pentru fructe și legume pot avea întrebunițări la care nici nu te-ai fi gândit. Nu le mai arunca la coșul de gunoi, deoarece îți pot fi de folos în locuință! 

image

Când cumperi portocale, lămâi, cartofi, avocado sau ceapă de la supermarket, alimentele sunt deja ambalate în plase de plastic, gata cântărite. Odată ce ajungi cu ele acasă, poate că arunci aceste ambalaje direct în coșul de gunoi, fără să îți închipui că le-ai putea folosi și într-un alt mod. 

Citește și: Ce obiecte reutilizabile n-ar trebui să arunci niciodată și ce poți face din cutii sau sticle de plastic 

Ce poți să faci cu pungile fructelor și legumelor 

Odată ce reciclzi ambalajele din plastic, protejezi mediul și faci și economie la alte produse pe care în mod normal le-ai achiziționa dintr-un supermarket. De pildă, din pungile fructelor și legumelor cumpărate poți să faci un burete, pe care îl poți folosi la curățarea vaselor, aragazului, chiuvetei sau chiar pentru curățenia băii. Totodată, acest burete poate fi folosit și ca instrument pentru exfolierea pielii. Dacă te-am convins, iată cum să realizezi propriul burete!

INFO: Știai că… mașina de spălat vase este indicată pentru spălarea bureților de vase?

Vezi și: Buretele de vase, unul dintre cele mai nocive obiecte din casă. Cum îl dezinfectezi corect 

Cum să faci un burete de vase în 5 pași simpli 

Pentru acest truc, ai nevoie de 4-5 pungi pentru fructe și legume. Este în regulă și dacă o pungă este ruptă, deoarece o vei folosi pentru straturile inferioare ale buretelui. 

Pasul unu: Dintr-o singură pungă, formezi o minge și rulezi. Acesta va fi centrul buretelui tău; 

Pasul doi: Introduci mingea regultată într-o altă pungă și ruleazi;

Pasul trei: Repeți procedura și cu celalate pungi rămase; 

Pasul 4: Rulezi bine pungile, până când se formează buretele pe care ți-l dorești. Dacă una dintre ele are o bucată de metal, o îndepărtezi cu o foarfecă, pentru a preveni eventuale zgârieturi. 

Pasul 5: La final, prinzi buretele cu un elastic subțire.

Acum că ai propriul burete, este bine să îl folosești doar de câteva ori, până când nu se acumulează particule de praf sau mizerie în el. Destul de simplu, nu?

Sursă foto: Shutterstock