5 condimente care-l fac să te dorească

1 49028 original jpg jpeg

Dragoste mai picantă? Sună tentant, nu? Intră în bucătărie şi ai să descoperi condimente care dau savoare nu numai mâncărurilor, ci şi clipelor voastre de intimitate.

Pune-ţi la bătaie toate cunoştinţele tale culinare,pentru că îţi pot fi de folos în dragoste! Cu cele cinci condimente miraculoase îi prepari partenerului tău câteva mâncăruri,cu ajutorul cărora îl vei cuceri definitiv. Şi astfel va deveni nerăbdător să ajungă la... desert.1. Scorţişoara trezeşte simţurile

Află că banala scorţişaoară este unul dintre cele mai vechi şi mai folosite condimente. În Antichitate,gustul şi aroma ei erau căutate şi preţuite datorită uleiurilor care trezesc uşor simţurile. Se spune că în Egiptul Antic era mai preţioasă chiar şi decât aurul şi este deseori menţionată în Biblie.

Acum,bucură-l pe soţul tău cu aroma ei fantastică folosind-o la prepararea prăjiturilor,mai ales în asociere cu merele şi perele coapte,dar şi cu cafeaua,ceaiul sau mierea.

Ei bine,da,ghimbirul a fost folosit pe post de afrodiziac dintotdeauna,mai ales în ţările asiatice şi arabe. Cu o aromă inconfundabilă,el a însoţit mii de poveşti de iubire nu numai în aceste zone,pentru că faima i s-a răspândit uşor.

Aşa că profită şi tu. Îl poţi folosi cu succes la prepararea diferitelor sosuri,cum ar fi vinegreta. De asemenea,poate fi măcinat şi introdus în compoziţia aluatului de biscuiţi sau la prepararea altor deserturi. Te poate ajuta şi în pregătirea unei creme sau a produselor de patiserie.

Cuişoarele sunt mugurii uscaţi ai florii arborelui de cuişoare,originar din Insulele Moluce. Chinezii cunoşteau efectele afrodiziace încă de acum două milenii,iar înalţii demnitari le mestecau înainte de a vorbi cu suveranii lor,pentru că respiraţia lor căpăta un miros frumos.

Cuişoarele au o aromă specială,iute,puţin uleioasă şi cu gust fin. Aşa că,dacă vrei să-i faci o surpriză iubitului tău,adaugă cu încredere cuişoare la sosuri,ciorbe,friptură şi chiar la prăjituri,vin fiert sau ceaiuri. Se spune despre ele că trezesc dorinţa în orice bărbat.

Tradiţia spune că ţelina are puterea de a ajuta bărbatul să se bucure de performanţe sexuale de invidiat.

Cel mai puternic afrodiziac de la noi este sucul din rădăcina de ţelină,despre care se crede că are efecte imediate. Aşa că poţi profita la maximum de acest adevărat elixir al dragostei şi veţi avea amândoi numai de câştigat.

Este recunoscut pentru parfumul lui foarte senzual şi seducător,care nu poate trece neobservat. Prepară-i bărbatului tău o ciorbă în care să-i adaugi câteva fire de busuioc şi,cu siguranţă,va fi cucerit de savoarea acestui condiment,dar şi de tine.

Un desert recunoscut pentru calităţile lui afrodiziace este ciocolata. Te poţi bucura de savoarea acesteia după o cină romantică cu partenerul tău. Fii sigură că nu va rămâne indiferent!