Când îi spui că Moş Crăciun nu există?

1 78900 original jpg jpeg

Pentru copii, magia Crăciunului poate fi foarte uşor definită prin existenţa lui Moş Crăciun. Până la o anumită vârstă, orice copil ştie că bătrânelul cu barbă albă şi sanie trasă de reni vine să îi aducă daruri dacă a fost cuminte. Vine însă şi un moment în care cei mici află că Moş Crăciun nu a fost decât o poveste frumoasă, inventată de părinţi.

Când ar trebui să-i spui că Moş Crăciun nu există?

Experţii în psihologie infantilă le oferă părinţilor răspunsul corect la această întrebare. Se pare că momentul cel mai potrivit în care să-i spui copilului adevărul este acela în care el întreabă. Fiecare copil se dezvoltă diferit, astfel că vârsta la care îţi adresează această întrebare nu e una exactă.

Psihologii ne spun că, dacă un copil are această curiozitate, înseamnă că este suficient de matur pentru a înţelege şi accepta cum stau lucrurile.

E de evitat însă ca părinţii să le spună copiilor, fără ca aceştia să-şi pună problema, că Moş Crăciun nu există. Când sunt mici imaginaţia lor este una debordantă, aşa că e de preferat ca măcar în primii ani din viaţă, copiilor să le fie hrănită pe cât posibil imaginaţia, care ulterior se transformă în creativitate.

Să îl laşi pe copilul tău să creadă că Moş Crăciun există nu înseamnă că îl rupi de realitate.

Şi, fiindcă în perioada sărbătorilor vedem zeci de Moş Crăciuni, iată ce explicaţii să-i oferi copilului care întreabă care e adevăratul Moş, dar şi alte răspunsuri la curiozităţile lui:

La întrebarea care e adevăratul Moş Crăciun:

Moşul e foarte ocupat în această perioadă, aşa că îşi trimite ajutoarele. Uneori, poate fi chiar el, dar de cele mai multe ori sunt doar ajutoarele lui de nădejde.

Cum ştie să ajungă la tine?

Moş Crăciun are adresele tuturor copiilor şi cu ajutorul saniei magice ajunge la ei. Tot astfel reuşeşte să le ducă darurile într-o singură noapte.

Sursa+credit foto: www.mirror.co.uk