Cauzele naşterii premature

1 77533 original jpg jpeg

Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase etape din viaţa unei femei. Însă uneori aşteptarea cunoaşterii bebeluşului poate lua sfârşit mult mai devreme decât este prevăzut. Iată care sunt motivele frecvente pentru care poţi ajunge să naşti prematur.

Cele 9 luni de sarcină sunt minunate, deşi vin la pachet cu foarte multe schimbări, acestea au farmecul lor. Dacă naşterea apare înainte de săptămâna 37 este considerată ca fiind o naştere prematură, deşi copilul este perfect sănătos şi bine dezvoltat.

Medicii afirmă faptul că o naştere normală apare în jurul săptămânii 40-42, însă de cele mai multe ori acest fenomen este influenţat de stilul de viaţă al mamei, a istoricului medical şi a tipului de sarcină.

Simptomele naşterii premature

Pe parcursul sarcinii comunicarea dintre mamă şi făt este una absolut minunată, astfl că mămica poate să depisteze dacă ceva este în neregulă cu cel mic. Cu cât sarcina înaintează cu atât bebeluşul se aşează în poziţia favorabilă naşterii, aşa că vei resimţi presiuni în zona pelviană din ce în ce mai des şi te poţi confrunta chiar şi cu crampe în zona inferioară a abdomenului asemănătaore cu cele din perioada menstruaţiei.

În cazul în care sarcina a ajuns la punctul final şi naşterea prematură este pe cale să se producă vei observa cum contracţiile îşi vor face simţită prezenţa la aproape fiecare 10 minute.

Cel mai evident semn al naşterii este fără îndoială ruperea apei, ce poate fi adesea însoţită de dureri puternice în partea dorsală un pic mai jos de linia taliei.

Oricare semn din cele descrie mai sus trebuie să te pună într-o stare de alertă şi să te consulţi cu medicul tău.

Află care sunt posibilele cauze ale naşterii premature pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: meduniwien.ac.at