Ce ascund «crizele» noastre de nervi

1 51258 original jpg jpeg

Dramatizează, nimic nu le convine… iată câteva semne ale crizelor tipic feminine pe care le ştim bine. Ce ascund de fapt aceste stări?

Când exuberante,când prea acide,aşa sunt cele care vor să iasă în evidenţă…

Femeile puţin isterice par să aibă un întreg arsenal şi un potenţial bogat de seducţie.

Dar ce se află dincolo de această atitudine? Un temperament exaltat? O nevoie de afecţiune?

Să fie doar un simplu moft?

În general,bărbaţii consideră crizele femeilor nişte mofturi,dar isteria poate fi o formă de nevroză,caracterizată printr-o nevoie extremă de a seduce.

Paradoxul constă în faptul că deşi femeile isterice caută ostentativ să se facă plăcute,îşi testează mereu puterea de seducţie,fac acte de bravură sexuală,dar dau înapoi în ultima clipă,de teamă că vor fi respinse.

Ca în majoritatea problemelor psihice,cauza trebuie căutată în copilărie:o mamă prea senzuală sau un tată care nu şi-a asumat rolul de mediator în familie.

Crizele de isterie nu sunt decât o strategie inconştientă de apărare faţă de îndeplinirea unei dorinţe interzise.

Atracţia şi jocul sexual ocupă un loc important,dar aceste jocuri ascund un amestec subtil de inhibiţii şi instabilitate emoţională.

Câteva semnale de alarmă

Există manifestări cărora e timpul să le acorzi atenţie. Şi să le recunoşti.

O atitudine seducătoare,misterioasă şi o fire nestatornică denotă faptul că eşti în căutarea recunoaşterii,a confirmării că eşti iubită.

Dar odată atins obiectivul,nu te mai interesează. Dacă încerci să atragi atenţia cu orice preţ,să trezeşti gelozia celorlalte femei şi să consideri bărbaţii cuceriţi drept un trofeu,nu vei avea succes decât pe moment.

În astfel de circumstanţe,bărbaţii nu doresc o relaţie de durată,ci doar o aventură.

Nu este de dorit nici să  ai o exigenţă fără limite în alegerea partenerului sau să-i atribui calităţi pe care nu le are.

Treptat,se va produce efectul invers,vei elimina presupusele calităţi una câte una,acest lucru va genera conflicte şi,în final,relaţia va eşua lamentabil.

Devoratoare de energie

„Ca toţi oamenii,şi persoanele isterice simt nevoia de dragoste. Diferenţa constă în modul în care o persoană isterică îşi satisface dragostea.

Ea îşi hrăneşte dragostea cu privirea partenerului,modul în care este percepută de celălalt. Are mai multă nevoie de dragoste decât ceilalţi şi îşi exprimă sentimentele demonstrativ şi exagerat.

Din păcate,deşi este o perfecţionistă şi oferă afecţiune,relaţia cu o astfel de persoană nu este de durată pentru că este o mare consumatoare de energie pentru ambii parteneri”,explică psihologul Florentina Popişteanu.

Cum păstrezi armonia în cuplu

Să-i declari dragostea la micul dejun şi să-l deteşti câteva ore mai târziu,fără motiv,să te comporţi ca un copil care şi-a stricat jucăria preferată nu poate fi benefic într-o relaţie.

Şi nu încerca să măsori cu nicio unitate de măsură dragostea ta sau a lui.

Nu contabiliza gesturile de tandreţe,cuvintele frumoase sau buchetele de flori pe care ţi le-a dăruit.

Şi nu te gândi că niciodată n-a făcut destul…