Cu ce înlocuieşti televizorul

1 47878 original jpg jpeg

Când toată familia petrece mult timp în faţa televizorului, copiii au cel mai mult de suferit. Dar învăţul are şi dezvăţ.

Aparent,televizorul este pentru copil o distracţie profitabilă:învaţă multe,este în siguranţă,iar pe tine te lasă să-ţi faci treburile.

Totuşi,orele petrecute în faţa micului ecran au efecte nedorite asupra dezvoltării lui. Filmele violente,mesajele negative ale unor emisiuni,orele pierdute cu programe neadecvate vârstei atrag schimbări de comportament.Cărţile,cei mai buni prieteni

Îţi mai aminteşti cum învăţai tu? Din cărţi. Nimeni nu spune să ignori cu totul tehnica modernă,dar nimic nu poate înlocui cărţile. Enciclopediile,poveştile ilustrate,cărţile de literatură sunt absolut necesare pentru orice copil.

Copiii au o energie debordantă. Pot alerga ore întregi,fără nici cel mai mic semn de oboseală. Sunt o mulţime de cluburi sportive unde îl poţi duce pe al tău. Iar avantajele practicării regulate a unui sport sunt imense:rezistenţă fizică,mai bună coordonare,autocontrol etc. De câte ori ai ocazia,ieşiţi împreună în parc pentru un joc improvizat:alergare,fotbal,baschet,tenis,mers cu bicicleta...

Micuţul tău e mai înclinat spre arte decât spre tehnică? Atunci filmele,piesele de teatru şi concertele pentru copii îi vor face mare plăcere. De asemenea,cursurile de dans,desen sau lecţiile de muzică sunt cele mai potrivite pentru el.