Cu cei mici la plajă, fără stres

1 47593 original jpg jpeg

Nimic mai plăcut decât o vacanţă pe malul mării,cu toată familia. Totuşi,locul nu este lipsit de pericole pentru cei mici. Ca să te bucuri de un sejur fără evenimente neplăcute,ia în considerare sfaturile de mai jos.

Nu-i scăpa din ochi

Copiii au neplăcutul obicei de a dispărea de lângă tine imediat ce-ţi iei ochii de la ei. Pentru a nu transforma după-amiaza într-o vânătoare nu trebuie să-i scapi deloc din ochi. Nue cazul să fii paranoică,dar un plus de vigilenţă n-ar strica,mai ales că plajele sunt foarte aglomerat şi i-ar fi aproape imposibil să te găsească. Dacă este un pic mai mărişor,îi poţi explica ce pericole îl pândesc,fără să-lsperii. Este bine de ştiut şi că cel mic va merge cel mai probabil în direcţia opusă soarelui sau a vântului.

O brăţară pentru identificare ar putea să fie utilă în eventualitatea că se va pierde. În luna august găseşti pe litoralul românesc voluntari Focus şi Centras care,pe lângă ghidurile informative,vor distribui şi aceste brăţări pe care poţi nota numărul tău de telefon.

Mereu la umbră

La plajă cu cel mic ai nevoie de umbrelă desoare,pălărie şi cremă împotriva radiaţiilor solare. Copiii sunt cei mai sensibili la căldură şi pot face uşor insolaţie. Dacă este mai mic de un an ar fi bine să te limitezi la plimbări pe malul mării dimineaţa sau după apusul soarelui. După un an,nu-l ţine afară între orele 12 şi 16. Şi în restul timpului trebuie apărat cât mai bine de razele soarelui. Are nevoie de o pălăriuţă şi de ochelari desoare,căci ochiii lui sunt mai sensibili de cât ai tăi. Aplică-i un strat de cremă înainte de a pleca la plajă şi apoi reînnoieşte-l la fiecare două ore. Cele mai indicate pentru vârsta lui sunt cremele cu SPF 50+.

Grijă mare în apă

Pentru a preveni accidentele,însoţeşte-l mereu în apă. Numai după doi ani este capabil să-şi ţină capul deasupra,ajutat de aripiarele de înot. Copiii învaţă să înoate în jurul vârstei de cinci ani,iar înainte să plecaţi la mare ar fi bine să-l duci la câteva lecţii de nataţie. Nu te baza pe saltele sau pe bărcile pneumatice,pentru că poate aluneca în apă.