Cum alegi hainele potrivite pentru bebelușul tău?

Alegerea hainelor potrivite pentru bebelușul tău poate părea o sarcină provocatoare, mai ales dacă ești părinte pentru prima oară. Există o varietate de modele, culori, dimensiuni, ceea ce te face să te simți copleșit.

image

Cu toate acestea, o înțelegere asupra principalelor reguli de urmat pentru alegerea hainelor potrivite contribuie la luarea unor decizii importante referitoare la îmbrăcămintea purtată de bebelușul tău. Continuă să citești acest articol și află cum alegi hainele pentru micuțul tău.

Optează pentru materialul potrivit

Este recomandat a achiziționa haine confecționate din materiale naturale. Alegerea materialului potrivit se face în funcție de temperatură și anotimp. Astfel, vara este de preferat ca bebelușul să fie îmbrăcat în haine din bumbac, in sau mătase. Iarna, optează pentru materiale care asigură caldură, precum lână sau cașmir.

Indiferent de materialul pe care îl alegi, verifică țesătura din următoarele puncte de vedere:

●     textura;

●     proprietățile hipoalergenice.

Alege dimensiunea optimă

Pentru a alege mărimea potrivită a hainelor, este important a lua în considerare greutatea, lungimea și vârsta bebelușului. În primele zile după naștere, este recomandat să se folosească haine care au marginile elastice. Acestea sunt comode, dar prezintă și avantajul că nu sunt scoase rapid de către cel mic.

Pe de altă parte, este important de înțeles că mărimea nu corespunde întotdeauna între branduri. De aceea, este recomandat a avea în minte câteva dimensiuni ale bebelușului și a alege conform acestora. Hainele mai mici conferă senzația de tensiune, în timp ce piesele mai largi sunt destul de incomode.

Evită aplicarea accesorilor

Accesorile hainelor îl pot incomoda pe cel mic. Astfel, este indicat să se evite purtarea:

●     nasturilor;

●     papioanelor;

●     fundițelor.

Dacă îți dorești totuși să completezi ținuta celui mic, fără a-l deranja, poți opta pentru niște cercei bebelusi. Alege o pereche de dimensiuni reduse și dintr-un material precum este aurul sau argintul.

De asemenea, poți opta pentru culori mai deschise sau care au un anumit model. În acest mod, bebelușul tău va arăta elegant și va primi multe complimente, dar nu va fi deranjat de prezența unor accesorii suplimentare.

Alege haine ușor de utilizat

În primele luni, este indicat să-l îmbraci pe cel mic cu haine care sunt ușor de utilizat. Poți selecta hainele cu capse sau fermoar, pentru a nu-i produce disconfort micuțului în timpul procesului de îmbrăcare.

De asemenea, citește eticheta hainelor și află dacă au avut contact cu substanțele chimice dăunătoare. Acestea pot determina iritații sau chiar alergii.

Selectează ținuta în funcție de anotimp

Îmbracă-l pe cel mic în funcție de temperatura de afară. Vara, îmbrăcă-l lejer, cu haine din bumbac sau in, de culoare deschisă. Optează și pentru o pălărie care să-l protejeze de soare. Și aplică pe zonele de piele expuse cremă de protecție solară.

Iarna, alege să adaugi mai multe straturi de haine, pentru a fi sigur că bebelușului îi este suficient de cald. În plus, optează pentru haine care sunt ușor de îmbrăcat/dezbrăcat. Acest tip de haine poate fi util, mai ales când copilul trece de la mediul din casă la temperaturile scăzute de iarnă. Poți utiliza bluze termice și șosete groase pentru clipele petrecute în natură. 

Când bebelușul tău are nevoie de îmbrăcăminte, încearcă să faci din experiența de achiziție a noilor haine o întâmplare fericită, care să reprezinte o sursă de amintiri plăcute. Optează pentru materiale naturale, prin care pielea poate respira. Alege dimensiunea potrivită, astfel încât cel mic să se simtă bine. Deși nu are vreo preferință în materie de ce își dorește, anumite haine pot crea disconfort.

Sursa foto: Freepik



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg