Cum îl convingi să facă ordine

1 47795 original jpg jpeg

Replica autoritară „Fă urgent ordine încameră” are rar efectul scontat. La fel şi ameninţările. Ce-ar fi să adopţi nişte strategii mai blânde?

O constrângere impusă de părinţi,fără nicio utilitate şi căreia trebuie să se supună,aşa văd copiii activitatea de a face ordine în cameră. Să ne mai mirăm că e mereu împotrivă? Iată cum îl poţi convinge,fără ţipete şi fără lacrimi.

1.Curăţenia ca joacă

Când vine vorba de copii,întotdeauna au succes abordările „în joacă”. Poţi face din aranjarea camerei un concurs:fiecare copil are la dispoziţie o oră pentru a face ordine. Apoi,părinţii vor desemna câştigătorul.

Sau îi poţi cere să deseneze camera înainte şi după ce a făcut curat. Reprezentarea dezordinii este un mod excelent de conştientizare.

Dacă ai pretenţia ca dormitorul lui să fie mereu aranjat ca şi cum nimeni nu ar locui acolo nu ai prea mari şanse decâştig... Ordinea nu trebuie să fie mai importantă decât sentimentul libertăţii sau decât exprimarea creativităţii. Şi mai ales nu uita să-l lauzi ori de câteori face curăţenie.

Copiii „funcţionează” foarte bine dacă au un program stabilit. Stabiliţi ca tot la două zile să să aranjaţi jucăriile. Momentul cel mai bun este seara,înainte de culcare.

Pentru ca aranjarea camerei să nu devină o corvoadă,are nevoie de mobilier pe măsura lui. Un dulap cu umeraşe,sertare sub pat şi tot felul de cutii,de culori şi mărimi diferite pentru jucării nu ar trebui să lipsească din camera lui.

Vrei să eviţi scandalul şi să termini repede cu aranjatul camerei,aşa că preferi să faci tu treaba în locul lui? Greşit. Trebuie să-şi însuşească anumite responsabilităţi. Dar nici să-l laşi să se descurce singur nu e mai bine,căci se va simţi depăşit de situaţie. Cel mai bine este să-l ajuţi,ocupându-te de chestiunile dificile. Apoi îl chemi săte ajute. Întâi va fi nevoie să-i arăţi pas cu pas ce trebuie să facă:unde să pună jucăriile,cum să aşeze hainele etc. Îi este mult mai uşor dacă urmează un model.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg