Cum îl pregăteşti pe copil pentru primul an de şcoală

1 73342 original jpg jpeg

Multe dintre problemele pe care le întâmpină şcolarii în clasa întâi au legătură şi cu faptul că nu au fost pregătiţi prea bine pentru schimbarea care urma să îi afecteze.

Clasa pregătitoare are rolul de a-i ajută pe copii să se adapteze la programul de şcoală,însă şi părinţii au un rol esenţial în această privinţă. Află ce nu trebuie să uiţi să menţionezi când îi vorbeşti preşcolarului tău despre şcoală.

Cum îi vorbeşti prescolarului despre temele pentru acasă?

  • Explică-i  faptul că temele pentru acasă vor fi parte din programul lui,aşa cum este jocul,sportul sau calculatorul. Menţionează că după ce a terminat de făcut temele,va avea timp să se joace sau să realizeze alte activităţi.
  • Vorbeşte-i despre rolul temelor. Poţi compară rolul temelor cu rolul antrenamentelor pe care le fac sportivii pentru a obţine rezultate cât mai bune.
  • Îi poţi vorbi copilului despre rolul temelor pentru acasă atunci când repetă acasă o poezie pentru serbare,exersează cu tine câţiva paşi de dans,repetă un cântec sau continuă acasă un desen sau un colaj începute la grădiniţă.

Citeşte continuarea articolului pe SuntParinte.