Cum îţi încurajezi copilul să fie sociabil

1 82286 original jpg jpeg

Copii vorbăreţi şi sociabili sunt adoraţi de toată lumea. De multe ori, ne surprind cu întrebările lor amuzante, care ne lasă fără replică. Dacă pentru unii ştrengari pare un obicei firesc, pentru alţii această capacitate trebuie formată şi educată.

Orice părinte îşi doreşte să crească un copil sociabil, care să lege repede prietenii şi să se descurce de minune atât la şcoală, cât şi în alte ipostaze ale vieţii. Mulţi copii, însă, întâmpină dificultăţi în a menţine un dialog cu semenii lor. Acest lucru îi determină să fugă de interacţiunea cu ceilalţi şi să prefere să fie singuri. Incapacitatea şi teama de a stabili contacte cu cei din jur pot afecta viitorul comportament al copilului.

Părinţii, un exemplu pentru cel mic

Este cunoscut faptul că cei mici imită comportamentul părinţilor. De aceea, trebuie să fii un model pentru copilul tău. El trebuie să crească într-un mediu stabil din punct de vedere emoţional. De asemenea, arată-i cât mai multă afecţiune, pentru că astfel va deveni mai deschis şi mai sociabil. Atunci când micuţul nu reuşeşte să se împrietenească cu alţii copii, în timpul unei ieşiri în parc, mulţi părinţi fac greşeala de a folosi anumite explicaţii, cum ar fi: „Este un băiat timid“, sau „Preferă să fie singur“. De fapt, prin astfel de replici, nu faci decât să-i bagi în cap copilului ideea că nu se va schimba.

Invită-i acasă colegii

O idee bună este să  inviţi acasă alţii copii. Aceasta îl va ajuta să-şi facă prieteni în timp ce se simte protejat în propriul mediu. Atunci când vezi că cel mic se lasă greu convins să ofere o jucărie unui alt copil, explică-i că este bine să fie prietenos şi că jocul dintre ei va deveni astfel mult mai distractiv.

Implică-l în activităţi de echipă

Înscrierea copilului la un club de muzică sau de dans îl poate ajuta să se conecteze cu ceilalţi. Spiritul de echipă  încurajează comunicarea, creativitatea, prietenia şi colaborarea. Astfel, cel mic îşi va dezvolta încrederea în sine, se va familiariza cu vorbitul în public şi va dobândi abilităţi de interacţiune socială.

Încurajează-l să aibă încredere în el

Pentru a reuşi să se integreze într-un grup, este foarte important să aibă curajul de a începe o conversaţie. Adeseori copiii ar vrea să fie sociabili, dar le lipseşte încrederea în sine. Dacă greşeşte, nu-l descuraja. Explică-i cât de importante sunt greşelile şi că poate învăţa din ele.

Sfat CPF

Dacă, în ciuda tuturor încercărilor de a-l ajuta, lucrurile nu se îmbunătăţesc, ar fi bine să consulţi un specialist .Recente

shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg