Cum te descurci cu familia LUI

1 52159 original jpg jpeg

Căsătoria sau o relaţie de lungă durată implică acceptarea familiei celuilalt, lucru care nu este deloc uşor. Partenerul ţi-l alegi tu, rudele, nu, deşi trebuie să ai şi cu ele o relaţie.

Un lucru pe care ar trebui să-l accepţi din start este că rudele lui au avut o relaţiepersonală şi specială înainte ca el să te cunoască pe tine,şi vor continua să aibă această relaţie indiferent că tu vei mai exista în viaţa lui sau nu. Ei împărtăşesc multe amintiri,plăcute sau nu,care fac parte din trecutul comun.

Discută cu partenerul

Dacă la întâlnirile de familie rudele partenerului nu ratează vreun moment să fie antipatice sau să te „înţepe” cu remarci acide,nu reacţiona în acel moment. Când ajungeţi acasă,discută cu partenerul tău ce anume te-a deranjat,poate el nu a sesizat unele lucruri.

Caută circumstanţe atenuante

Dacă părinţii sau fraţii/surorile partenerului tău îi solicită prea mult din timpul liber în defavoarea ta,gândeşte-te că nu le este uşor să accepte faptul că nu-l mai au lângă ei 24/7,aşa cum fuseseră obişnuiţi. Pentru a evita discuţiile neplăcute,fă o listă cu evenimentele la care trebuie să participe toată familia şi de la care,evident,nu veţi lipsi nici voi. Explică-i partenerului tău că restul timpului vă aparţine vouă,şi nu veţi lăsa „intruşii”  să vi-l ocupe.

Învaţă să zâmbeşti

De fiecare dată când refuzi delicat o invitaţie a socrilor/cumnaţilor/mătuşilor partnerului,fă-o cu zâmbetul pe buze,mulţumind şi exprimându-ţi părerea de rău că nu puteţi participa.

Nu te simţi vinovată

Dacă simţi că familia lui încearcă să te manipuleze emoţional făcându-te să te simţi vinovată că le-ai „răpit” odorul,ripostează imediat cu întrebarea „Sper că nu încercaţi să mă faceţi să mă simt vinovată?”. Persoana întrebată va nega imediat şi va întrerupe „atacul” asupra ta. Încearcă să-i explici că orice cuplu la început de drum are nevoie de cât mai mult timp petrecut împreună pentru a se cunoaşte mai bine şi pentru a se obişnui unul cu celălalt. Argumentul suprem:nu au pierdut un fiu ci au câştigat o fiică!

Într-o relaţie este nevoie ca ambii parteneri să accepte compromisuri. Roagă-ţi partenerul să coopereze în cazul în care ai o relaţie încordată cu familia lui. Păstrează-ţi demnitatea şi impune ferm,dar civilizat,limitele până unde eşti dispusă să faci compromisuri.