Cursuri opţionale la grădiniţă. Câte şi pe care să le alegem

1 64426 original jpg jpeg

Educaţia a devenit una dintre cele mai mari provocări în societatea de astăzi, mulţi părinţi se plâng de prea multe activităţi pe care cei mici trebuie să le întreprindă începând cu vârsta grădiniţei. Cel mai probabil, nu toate opţionalele sunt de mare folos celor mici, care până la urmă sunt la vârstele la care totul este o joacă.

Educaţia a devenit una dintre cele mai mari provocări în societatea de astăzi,mulţi părinţi se plâng de prea multe activităţi pe care cei mici trebuie să le întreprindă începând cu vârsta grădiniţei. Cel mai probabil,nu toate opţionalele sunt de mare folos celor mici,care până la urmă sunt la vârstele la care totul este o joacă.

Iată,aşadar,cursurile opţionale la grădiniţă şi pe care să le alegem pentru a fi cel mai bine pentru copiii noştri,pentru o dezvoltare normală din toate punctele de vedere şi pentru viitorul lor.

Fiecare grădiniţă îşi alege ce fel de cursuri opţionale să desfăşoare,în funcţie de resursele umane şi materiale,cu respectarea prevederilor legale în vigoare,care stabileşte anual oferta activităţilor opţionale.

Cursuri opţionale la grădiniţă – de la literatură la activităţi sportive,cursurile opţionale pot fi benefice atâta vreme cât copiii nu sunt prea epuizaţi

Ca propuneri făcute către grădiniţe pentru cursurile opţionale în grădiniţă sunt foarte multe,precum:literatură,creaţie,folclor, ecologiştii,limbi moderne,matematică distractivă,cursuri informatică,teatru/teatru de păpuşi,educaţie sanitară,muzică,pictură,elemente de educaţie religioasă,micul gospodar,micii sculptori,gimnastică ritmică,dans,mini-jocuri sportive,tehnici de modelaj,confecţionare jucării,educaţie pentru securitatea personală,mari descoperiri,cum circulăm.

Cursurile opţionale în grădiniţă sunt menite pentru o mai bună dezvoltare a creativităţii,simţului critic,exersării unor roluri,înţelegerea sentimentelor celor din jur,desfăşurarea unor activităţi cu ambele mâini,activităţi sportive pentru o dezvoltare fizică cât mai bună şi multe altele. Părinţii trebuie să cunoască înclinaţiile copilului,cum vor să îşi îndrume copilul în viitor,spre ce să se îndrepte.

Ideal este ca părinţii să se gândească foarte serios înainte de a alege cursuri opţionale,ca să nu îi încarce programul peste măsură şi copilul să fie epuizat foarte repede. de exemplu,pentru dezvoltarea imaginaţiei,creativităţii,dar şi responsabilizarea unui copil,cursurile de teatru pot fi foarte bune,mai ales pentru cei cărora nu le place să socializeze prea mult. cursurile de teatru pot fi un început bun. Copilul învaţă corect rolul şi trebuie să execute cât mai fidel anumite acţiuni,ceea ce îl ajută la dezvoltarea coordonării mişcărilor.

Cursuri opţionale la grădiniţă – este calculatorul una din opţionale necesare pentru copiii de grădiniţă?

Jocul,reproducerea,observarea,modelarea,dialogul teatral,jocul de rol,jocul imaginativ,dramatizarea şi conversaţia îi ajută pe cei mici să îşi dezvolte vocabularul. Cei mai mulţi părinţi aleg o limbă străină şi calculatorul,deoarece cred că doar acestea două pot fi importante pentru viitorul lor. Cu toate acestea,studiile recente despre folosirea calculatoarelor de către cei mici,au arătat că acestea nu îi ajută la dezvoltarea cunoştinţelor,imaginaţiei şi creativităţii. Limbile străine sunt necesare pentru dezvoltarea normală a celui mic,mai ales că cu cât sunt mai mici,cu atât învaţă mai repede.

Pictura,dansul,activităţile sportive,pe care cei mici le privesc ca o joacă sunt foarte importante pentru evoluţia normală a unui copil. Sportul şi alimentaţia trebuie să fie foarte importante pentru părinţii,care îşi doresc un copil sănătos. Învăţarea unui instrument,dezvoltarea imaginaţiei şi vocabularului prin poezie şi literatură,dar şi îndrumarea spre cursuri cu elemente religioase,unde copiii învaţă lucruri noi,pot fi cursuri opţionale foarte benefice.

Cursuri opţionale la grădiniţă – alegeţi în funcţie de înclinaţiile şi dorinţele copiilor

Copiii care au predispoziţie spre medicină pot fi atraşi de cursuri de educaţie sanitară,iar cei fascinaţi de natură pot fi atraşi mai mult de cursuri de geografie. Dacă se va ţine cont de dorinţele copilului şi de respectarea unui program cât mai lejer pentru el,părinţii pot alege cursuri opţionale în grădiniţă. Educaţia echilibrată este cea în care învăţatul este o joacă,joaca se face alături de părinţi,alţi copii şi ceilalţi adulţi,iar implicarea copiilor se face din plăcere. Părinţii ar trebui să evite să îşi încarce prea mult copiii cu activităţi,doar ca să îi ţină ocupaţi. Nu trebuie să uităm că cei mici imită foarte mult până la stadiul de tânăr adult,deci vor vrea să facă tot ce fac părinţii.