Îndemnul lui Papa Francisc pentru toţi părinţii: "Nu aveţi idee ce durere simte copilul care îşi vede părinţii certându-se"
Papa Francisc este apreciat pentru sfaturile şi prelegirile sale despre familie şi bucuria de a avea copii - "daruri de la Dumnezeu," aşa cum îi place să spună, dar şi pentru ideile sale revoluţionare.
Cu ocazia botezului a 27 de bebeluşi la Capela Sixtină din Roma, Papa Francisc a făcut un apel către părinţii de pretutindeni prin care le-a cerut să nu se mai certe în faţă copiiilor, pentru că le provoacă multă suferinţă.
"Este normal că oamenii să se contrazică şi să aibă păreri diferite, altfel ar fi ciudat. Va certaţi, dar nu-i lăsăţi pe copii să audă. Nu aveţi idee ce durere simte copilul care îşi vede părinţii certându-se", a spus Suveranul Pontif.
Papa s-a adresat şi mamelor pe care le-a lăsat să alăpteze bebeluşii în biserica şi chiar le-a sfătuit să-şi hrănească micuţii la sân, indiferent de locul în care se află.
"Alăptaţi-i oriunde va aflaţi, chiar şi în public", le-a îndemnat Suveranul pe mămici.
Citeşte şi: De ce e altfel Papa Francisc
Papa Francisc, vizită istorică în România
Papa Francisc a fost întampinat cu admiraţie şi simpatie de cum a pus piciorul în România. Sute de creştini l-au aclamat la aeroport, unde Sanctitatea Sa a oferit un moment istoric: a sărutat cu smerenie medalionul cu iconiţa Maicii Domnului de la gâtul arhiepiscopului ortodox de Târgovişte, care venise să-l întâmpine. Gestul, care cumva a nedumerit, s-a repetat apoi la Palatul Patriarhiei, când Suveranul Pontif a sărutat medalionul de la gâtul Preafericitului Daniel.
Experţii spun că este un gest prin care Suveranul Pontif a vrut să-şi arate recunoştinţa şi preţuirea faţă de invitaţia care i-a fost adresată, aşa cum în urmă cu 20 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea săruta pământul României. Este, totodată, un gest de fraternitate şi devoţiune, pentru că a venit aici să viziteze o Biserică-soră. Este şi un mesaj al unei posibile unităţi.
Pe întreg traseul Papa Francisc a fost aşteptat şi de mii de oameni zâmbitori, atât catolici cât şi din alte religii, care i-au scandat numele, l-au fotografiat, i-au făcut cu mâna şi au fluturat steguleţe tricolore cu însemnele papale. Chiar şi după ce a început să plouă torenţial, când papa a plecat de la Sf. Iosif, oamenii au stat pe străzi şi i-au făcut cu mâna pe întregul traseu.