La ce ajută simţul umorului în cuplu

1 65059 original jpg jpeg

O porţie sănătoasă de râs poate face minuni când sunteţi certaţi. A avea abilitatea de a trece peste neînţelegeri cu zâmbetul pe buze este unul dintre secretele unei relaţii de cuplu armonioase.

Calitatea vieţii de cuplu are un efect puternic asupra echilibrului mental,de aceea pentru oricine este important să aibă o relaţie bună cu partenerul. Dintre toate ingredientele care te ajută să menţii o atmosferă caldă şi o relaţie bună de cuplu este râsul.

Chiar dacă este ceva mult prea fragil de disecat în laborator,Robert Provine,un profesor în psihologie şi neurologie de la Universitatea din Maryland,Statele Unite,a studiat de-a lungul timpului efectele râsului asupra perechilor de îndrăgostiţi. Iată la ce concluzii a ajuns!

Sudează cuplul

Râsul restabileşte armonia în relaţia cu partenerul şi vă apropie mai mult. Ştii cât de plăcut este să stai în compania pesoanelor care au haz. La fel şi partenerul tău va fi mai atras de tine dacă râzi în prezenţa lui.

Oricât de grea a fost ziua lui la serviciu,va începe să se destindă,pentru că râsul este contagios.

Vă ajută să luaţi decizii

De multe ori,cel mai mare inamic al vieţii de cuplu este stresul,mai ales că vă pune beţe în roate când vine vorba să luaţi hotărâri importante pentru viitorul vostru. Probleme de tot felul vă asaltează zilnic,de aceea este important să nu le luaţi mereu în serios.

Cu puţin umor,atât tu cât şi partenerul vă veţi relaxa şi veţi găsi mai uşor rezolvări salvatoare.

Aduce împăcarea

Supărarea şi frustrările adunate vă fac să ajungeţi la neînţelegeri care duc la tensiuni în cuplu. Dacă aveţi obiceiul de a păstra supărarea după o ceartă,râsul vă va face să uitaţi de resentimente. Cel mai simplu mod de a vă face să râdeţi este banalul gâdilat.

Este şi un bun mod de a-ţi arăta afecţiunea. Este un joc nevinovat,care provoacă un răspuns imediat.

Sporeşte pasiunea

Un afrodisiac la care este posibil să nu te fi gândit este râsul. Îmbrăcămintea amuzantă,bătăile cu perne,imitarea unor voci vă fac să uitaţi de stres şi să vă relaxaţi,exact ce vă trebuie pentru a vă îmbunătăţi viaţa sexuală.

Tot astfel puteţi atinge mai uşor orgasm,pentru că prin râs vă destindeţi amândoi.