Laptele de vacă, interzis copiilor mici
Alimentaţia este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de sănătatea micuţului. Regimul alimentar corect al copiilor este cel care furnizează o cantitate adecvată de nutrienţi, şi care este perfect adaptat etapei de dezvoltare în care se încadrează copilul.
Specialiştii recomandă hrănirea bebeluşilor cu lapte matern fiindcă acesta, ca şi procesul de alăptare în sine, are anumite beneficii, atât pentru copil, cât şi pentru mamă.
Astfel, în primele 4-6 luni de viaţă, alimentaţia sugarilor trebuie să fie bazată în special pe laptele matern sau pe formule de lapte suplimentate cu nutrienţi, care să se adapteze nevoilor şi capacităţii de utilizare a organismului lor. În cazul sugarilor hrăniţi la sân, alăptatul se face fie când bebeluşii plâng că le este foame, fie o dată la 2-4 ore.
Alimentele solide şi semisolide pot fi introduse în alimentaţia sugarului începând din luna 4, însă părinţii trebuie să fie precauţi în legătură cu tipul acestora.
Unele mămici introduc laptele de vacă în regimul alimentar al sugarului. Acesta însă este categoric interzis, chiar şi sub formă diluată. Este foarte greu de digerat şi provoacă, în mod frecvent, reacţii alergice şi tulburări digestive.
Laptele de vacă şi de capră nu conţine o cantitate echilibrată de substanţe nutritive necesare pentru alimentaţia sugarilor, caracterizată printr-o insuficienţă majoră de elemente nutritive importante pentru creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului. Mai mult decât atât, din cauza utilizării frecvente a acestor produse în primul an de viaţă a bebeluşilor, aceştia pot dezvolta anemie feriprivă.
Descoperă alte motive pentru care laptele de vacă nu este bun pentru sugari pe clicksanatate.