Laptele de vacă, interzis copiilor mici

1 77646 original jpg jpeg

Alimentaţia este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de sănătatea micuţului. Regimul alimentar corect al copiilor este cel care furnizează o cantitate adecvată de nutrienţi, şi care este perfect adaptat etapei de dezvoltare în care se încadrează copilul.

Specialiştii recomandă hrănirea bebeluşilor cu lapte matern fiindcă acesta, ca şi procesul de alăptare în sine, are anumite beneficii, atât pentru copil, cât şi pentru mamă.

Astfel, în primele 4-6 luni de viaţă, alimentaţia sugarilor trebuie să fie bazată în special pe laptele matern sau pe formule de lapte suplimentate cu nutrienţi, care să se adapteze nevoilor şi capacităţii de utilizare a organismului lor. În cazul sugarilor hrăniţi la sân, alăptatul se face fie când bebeluşii plâng că le este foame, fie o dată la 2-4 ore.

Alimentele solide şi semisolide pot fi introduse în alimentaţia sugarului începând din luna 4, însă părinţii trebuie să fie precauţi în legătură cu tipul acestora.

Unele mămici introduc laptele de vacă în regimul alimentar al sugarului. Acesta însă este categoric interzis, chiar şi sub formă diluată. Este foarte greu de digerat şi provoacă, în mod frecvent, reacţii alergice şi tulburări digestive.

Laptele de vacă şi de capră nu conţine o cantitate echilibrată de substanţe nutritive necesare pentru alimentaţia sugarilor, caracterizată printr-o insuficienţă majoră de elemente nutritive importante pentru creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului. Mai mult decât atât, din cauza utilizării frecvente a acestor produse în primul an de viaţă a bebeluşilor, aceştia pot dezvolta anemie feriprivă.

Descoperă alte motive pentru care laptele de vacă nu este bun pentru sugari pe clicksanatate.Recente

femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg