Nu lăsa plictiseala să-ţi distrugă iubirea!

1 61134 original jpg jpeg

Monotonia poate să-ţi distrugă relaţia cu partenerul de viaţă mai eficient decât o ceartă de zile mari sau decât un adulter. Cu toate acestea, există multe căi care te ajută să ţii aprins focul pasiunii. Iată câteva dintre ele!

În zilele noastre,rar mai deschizi un ziar în care să nu scrie o ştire despre o despărţire celebră.

Motivul cel mai des invocat? Infidelitatea. Şi,totuşi,studii recente arată că nu ea stă la baza celor mai multe divorţuri.

Principala ameninţare este una fără „simptome” imediate,dar foarte periculoasă,şi anume rutina sau monotonia din cuplu.

Scenariul este lesne de imaginat:stai tristă lângă soţul tău,nu mai găseşti un subiect de discuţie care să vă apropie,sunteţi plictisiţi şi vă întrebaţi cum aţi ajuns să fiţi atât de reci şi de distanţi.

Oare dragostea şi clipele frumoase petrecute împreună durează doar câţiva ani de convieţuire? Nu,însă ca să te bucuri de clipe frumoase,ai nevoie de puţină imaginaţie şi de răbdare.

Primul avertisment:Nu dormiţi în camere separate

Dormitorul a devenit spaţiul ideal ca să evadezi. Este locul unde mergi să citeşti,să te relaxezi şi-ca să fii sinceră până la capăt – să scapi de partener.

Simţi că ţi se năruiesc toate planurile frumoase dacă îndrăzneşte să te deranjeze de la serialul pe care îl urmăreşti în fiecare seară sau de la ritualul tău de frumuseţe.

Să vrei spaţiu personal,intim,este un lucru normal până la un anumit punct. Dar dacă asta se întâmplă în fiecare seară,să nu te miri că partenerul îţi va deveni străin.

Este important să petreci momente intime alături de el şi să dormiţi împreună.

Al doilea avertisment:Nu asculţi ce are de spus

În trecut,era în centrul atenţiei şi-ţi păsa foarte tare de bucuriile şi de necazurile prin care trecea zi de zi.

Acum,eşti total dezinteresată să-i mai asculţi poveştile despre meciul de fotbal sau despre cum i-a fost la serviciu.

Conversaţiile plăcute s-au transformat în schimburi obligatorii de informaţii utile:plata facturilor,şcoala copiilor etc.

Plictiseala din cuplu îşi face apariţia tocmai în aceste momente,deoarece rutina înseamnă să te confesezi tot mai puţin omului de lângă tine şi să-i spui ce-ţi trece prin minte.

Al treilea avertisment:Ieşiţi din rutină

Puţine sunt momentele în viaţă când facem lucruri noi şi interesante. Tocmai de aceea,le apreciem şi ne bucurăm cât se poate de ele.

În rest,suntem bombardaţi cu automatisme şi tot felul de obiceiuri. Dacă în cuplu întâmpini această problemă,este cazul să iei măsuri.

V-aţi obişnuit ca în fiecare seară să vă uitaţi la televizor când veniţi de la serviciu? A sosit timpul să reorganizaţi lucrurile.

Mergeţi la un film,plimbaţi-vă,vizitaţi prieteni. Lista este lungă şi doar de voi ţine să încercaţi să scăpaţi din mrejele rutinei.

Al patrulea avertisment:Nu te compara cu alte cupluri

În fiecare colţ de lume „răsare”,nu se ştie de unde,„cuplul perfect”. După zeci de ani de căsnicie,încă se mai uită cu dragoste unul la celălalt şi par că împărtăşesc aceleaşi gânduri şi idealuri.

Cel puţin în public... Şi nu te poţi abţine să nu constaţi că relaţia cu soţul tău este departe de acest tipar fantastic.

Nu ştiu dacă te face să te simţi mai bine,dar ceea ce vezi sau vrei să crezi despre ei este de fapt o iluzie.

Să vrei să atingi perfecţiunea tot timpul este de-a dreptul plictisitor şi imposibil,mai ales în cuplu.

În loc să te uiţi în curtea vecinului,gândeşte-te la relaţia voastră şi vezi ce poţi face ca să îmbunătăţeşti lucrurile.

Comunicarea deschisă cu partenerul de viaţă este primul pas în acest sens.

Ultimul avertisment:Nu lăsa intimitatea să-şi piardă farmecul

Un studiu al cercetătorilor americani arată faptul că cei mai mulţi bărbaţi îşi părăsesc soţiile din cauza plictiselii.

O parte dintre ei caută să scape de rutina obositoare care s-a instaurat în fiecare zi şi vor să aibă parte de relaţii intime mult mai pasionale.

Potrivit specia­liştilor în domeniu,cu cât relaţia strânge mai mulţi ani în spate,cu atât  trebuie să-i spui partenerului despre nevoile tale din dormitor.

Ba mai mult,cu cât înaintezi în vârstă,aspiraţiile tale sexuale se schimbă şi poate că nu mai vrei aceleaşi dovezi de amor ca-n tinereţe.