«Părinţii mei nu-l acceptă!»

1 51346 original jpg jpeg

Eşti îndrăgostită, crezi că ţi-ai găsit jumătatea şi că veţi trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Soacra te place, dar mama nu-l agreează nici după un deceniu de la nuntă. Ce poţi face?

Orice fată visează ziua în care va îmbrăca rochia de mireasă şi orice tată de fată îşi imaginează cu emoţie clipa când îşi va conduce fiica la altar. Problema cel mai des întâlnită este neînţelegerea dintre noră şi soacră. Uneori mamele fetelor nu sunt de acord cu viitorul ginere.Motive reale sau imaginare

Părinţii nu sunt mulţumiţi întotdeauna de alegerile făcute de copii. În cazul fetelor,de obicei tatăl consideră că niciun băiat nu ­este suficient de bun pentru fata lor. Mamele se opun mai rar unei relaţii,dar atunci când o fac sunt vehemente.

Uneori au motive întemeiate,experienţa de viaţă şi faptul că sunt mai obiective făcându-le să vadă mai clar defectele tânărului. Alteori,singura problemă este aceea că părinţii nu vor să recunoască şi să accepte faptul că fiica lor a crescut şi că va „zbura din cuib”.

De foarte multe ori,o relaţie ajunge într-un moment de cumpănă când se discută despre căsătorie. Motivul? Partenerii au religii diferite şi nu se pot hotărî cum se va oficia căsătoria. Aceleaşi discuţii vor apărea şi la botezul copiilor,şi când vor sărbători Crăciunul sau Paştele.

Părinţii se opun acestor tip de căsătorii pentru că nu văd cu ochi buni „amestecul” de obiceiuri,de mentalităţi şi de credinţe religioase. În general,chiar ­dacă vei încerca să-i lămureşti că iubirea ­este mai puternică decât nişte simple cutume,nu prea vei avea sorţi de izbândă. Dacă dragostea ­este suficient de puternică,mergeţi mai departe fără să speraţi la înţelegerea părinţilor.

Diferenţe sociale

Când eşti îndrăgostită până peste urechi,crezi că iubitul tău este întruchiparea perfecţiunii. La început,prezenţa lui este suficientă şi nu simţi lipsa prietenilor. Te deranjează când mama ta îţi spune că meriţi ceva mai bun,un băiat cu aceleaşi studii şi educaţie ca tine.

Uneori,are dreptate,ea vede lucrurile mai limpede decât tine.Încearcă să porţi cu părinţii tăi o discuţie calmă,cu argumentele pro şi contra ale fiecăruia.Spune-le ce calităţi vezi tu la alesul inimii şi află ce defecte văd ei.

Diferenţe de vârstă

E destul de neplăcut pentru socri să vadă că ginerele e mai apropiat de vârsta lor decât de cea a miresei. Ei se tem că-ţi vei pierde tinereţea trăind alături de o persoană atât de „coaptă” sau că nu vei putea avea un cuvânt de spus,pentru că el va considera că este îndreptăţit să ia hotărâri având avantajul vârstei. Dacă tu preferi maturitatea şi siguranţa unei relaţii cu un soţ mai în vârstă,le poţi explica motivele alegerii tale. Şi avantajele...

Dragostea învinge tot

O vorbă din bătrâni spune că fiecare sac îşi are peticul. Dacă ai găsit persoana potrivită,cu care formezi cuplul perfect,dacă vă completaţi unul pe celălalt,atunci nu şovăi în a face pasul spre căsătorie. Ascultă-ţi totuşi părinţii,lasă-i să-şi expună nemulţumirile,cumpăneşte cu mintea,nu cu inima,pentru că s-ar putea ca uneori să aibă dreptate.