Tehnici moderne de parenting

1 80206 original jpg jpeg

Creşterea copiilor este fascinantă, dar poate fi şi dificilă. Copilul are nevoie de o comunicare eficientă, educaţie, divertisment, încurajare, un model. Toate aceste lucru ajută foarte mult în formarea personalităţii copilului, care poate deveni un copil-problemă sau un copil excelent din toate punctele de vedere.

Iată cum disciplinezi copilul:

Prin comunicare

Contează foarte mult modul în care părinţii comunică cu copilul. Părinţii au o responsabilitate să educe, să convingă, să împărtăşească reacţii şi să-şi asigure copiii prin disciplină. Dacă munceşti mult, rezervă-ţi timp pentru cel mic, cel puţin o oră, pentru a vorbi cu el şi pentru a-l sfătui în cazul în care are o problemă.

Prin educaţie

Jacques Rousseau a subliniat trei etape cruciale ale creşterii copilului în cartea sa ”Émile sau despre educaţie”. Disciplina este un ingredient critic în dezvoltarea copilului nu doar ca o formă de pedeapsă, ci mai ales ca o modalitate de a modela caracterul copilului prin educaţie.

"Fiecare etapă ... are perfecţiunea sa corectă şi un fel de maturitate care este proprie", a observat Rousseau în cele trei etape.

Etapa 1 - Creşterea fizică;

Etapa 2 - Creşterea psihologică;

Etapa 3 - Creştere spirituală.

Prin distracţie

Copiii sunt foarte energici, motiv pentru care trebuie să facă mereu ceva pentru a o cheltui. Ei trebuie să-şi petreacă timpul făcând ceva interesant şi provocator, făcând activităţi care să le stârnească interesul şi care să-i înveţe lucruri noi, prin distracţie. Învaţă-l alfabetul sau să numere într-un mod distractiv şi încurajează-l să gândească logic.

Prin încurajare

Creierul uman este cel mai sigur, cel mai sigur, cel mai bine protejat spaţiu de stocare a datelor umane într-un copil sau adult. Însă, potrivit cercetărilor ştiinţifice, majoritatea oamenilor folosesc 5% din puterea creierului. Restul de 95% din potenţialul creierului valoros este subutilizat. Poţi schimba această tendinţă prin încurajarea copiilor din copilărie.

Prin empatie

Majoritatea părinţilor asociază disciplina cu pedeapsa în educaţia copilului. Adevărat, pedeapsa face parte din disciplina copilului. Cu toate acestea, ar trebui să fie ultima soluţie şi ar trebui să aibă cel mai mic procent din creşterea copiilor. Accentul trebuie pus pe atitudinea mentală pozitivă de a modela caracterul unui copil prin comunicare, educaţie, încurajare, emulare şi empatie.