Vrea un telefon mobil. Ce fac?

1 baiat cu telefon mobil 1804834534 jpg jpeg

Poate fi un ajutor şi pentru tine, deoarece vei putea să intri mereu în legătură cu el, însă un telefon mobil reprezintă şi un pericol, cu atât mai mult cu cât va fi tentat să petreacă mult timp cu ochii în ecran, când nu este sub supravegherea ta.

Înainte să te gândeşti la achiziţionarea unui telefon, asigură-te că ştii de ce îl vrea. Dacă răspunsul este „pentru că toţi prietenii mei au‟, ar trebui să cântăreşti bine decizia, pentru a nu cădea pradă unui şantaj emoţional sau de teama celui mic că va fi ironizat în grupul său de prieteni. Prin cumpărarea unui telefon, încurajezi şi alţi părinţi să facă acelaşi lucru, ceea ce duce la crearea unui cerc vicios.

Câtă nevoie are de el

Conform unui studiu în domeniu, vârsta medie la care copiii primesc primul lor telefon mobil este de 10 ani. Însă, această vârstă poate să difere în funcţie de cât de responsabil este cel mic, precum şi de activităţile pe care le desfăşoară.

Cel mai important motiv pentru care ar trebui să te gândeşti la achiziţionarea unui telefon mobil este nevoia de a ţine legătura cu el şi de a şti că este în siguranţă. De exemplu, dacă singurele ore în care copil nu este supravegheat de un părinte sau de bunici sunt cele în care merge la şcoală, atunci nu justifică să îi cumperi un telefon.

Dacă are nevoie de tine, cu siguranţă va lua legătura cu tine un cadru didactic. Aşadar, este important ca cel mic să înveţe pe de rost numerele de telefon ale părinţilor sau să fie notate într-un loc accesibil. Însă, dacă are multe activităţi extraşcolare, cum ar fi practicarea unui sport sau cursuri de limbi străine, atunci telefonul mobil poate fi o idee bună dacă vrei să te asiguri că totul este bine.

Ce fel de telefon îi iei?

Dacă singurul motiv pentru care îi iei telefon este pentru a şti unde este sau pentru ca cel mic să poată lua legătura cu tine, atunci îi poţi cumpăra un telefon simplu, care să permită doar apeluri şi trimiterea de mesaje. O altă opţiune este un telefon mobil fără opţiune de internet activă, iar astfel îl împiedici să acceseze site-uri sau aplicaţii unde nu ai controlul asupra conţinutului la care este expus.

Stabileşte limitele

Dacă oferirea unui telefon mobil fără internet este o opţiune în cazul copiilor mici, în cazul celor mai mari lucrurile sunt mai complicate. Însă, există soluţii tehnologice care pot limita sau interzice accesul anumitor site-uri. Acestea sunt aplicaţii ce trebuie instalate atât pe telefonul tău, cât şi pe cel al copilului. Chiar dacă nu elimini complet pericolul care pândeşte în lumea virtuală, măcar poţi scădea riscul.

Este sau nu ascultător?

În această perioadă, în care menţinerea distanţei fizice şi suspendarea cursurilor îi ţin pe cei mici departe de prieteni, telefonul mobil poate deveni cel mai bun prieten al copiilor. Acum este momentul ideal să-l supraveghezi pentru a vedea cât de ascultător este atunci când îl rogi să lase telefonul. Totodată, poţi verifica pe ce site-uri a intrat de pe telefonul tău, iar acest lucru poate cântări în luarea deciziei dacă este momentul sau nu să aibă propriul său telefon. Dacă este greu să te înţelegi cu el când eşti acasă, cu atât mai greu va fi să fie responsabil atunci când nu este sub supravegherea ta.Recente

hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
crampe musculare jpg
culorile verii 2024 jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg
kl jpg
Rulou cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1381752479 jpg
curatarea castilor  jpg
udarea florilor jpg