Plante pentru reglarea tensiunii arteriale

1 84840 original jpg jpeg

Remediile din plante sunt o metodă bună de a menţine la valorile normale tensiunea arterială, însă cu condiţia de a fi recomandate de către un medic specialist în fitoterapie. 

Păducel

Preparatele din păducel, sub formă de ceai sau de tinctură, reglează tulburările nervoase ale inimii, contribuie la dilatarea vaselor de sânge şi sunt folosite pentru echilibrarea tensiunii arteriale. Planta este recomandată şi în angină pectorală, tulburări de menopauză şi ateroscleroză. Peste o lingură de plantă mărunţită toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat aproximativ 15 minute, iar apoi strecoară. Bea două căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara. Florile de păducel pot fi asociate cu valeriană sau cu talpa-gâştei, pentru a-şi mări efectul terapeutic.

Captalan 

Rădăcina de captalan este un remediu eficient pentru reglarea tensiunii arteriale, fiind indicat atât în hipertensiune cât şi în hipotensiune, sub formă de tinctură. Pune într-un vas care se închide ermetic 20 de linguri de pulbere de rădăcină de captalan, apoi adaugă 2 căni de alcool alimentar dublu rafinat. Închide vasul şi lasă la macerat 14 zile, după care strecoară amestecul. Ia câte zece picături de tinctură de două ori pe zi, două săptămâni.

Atenţie!

Remediile se vor administra numai sub îndrumarea medicului curant, altfel, pot avea efecte grave.

Usturoi

Usturoiul are proprietăţi antiseptice, antifungice şi antibacteriene. Datorită alicinei din compoziţie, substanţă sulfuroasă eliberată când usturoiul este zdrobit, previne accidentele vasculare cerebrale şi reduce tensiunea arterială. Consumă câte un căţel de usturoi pe zi, urmând să ajungi la trei, pe parcursul a două săptămâni.

Talpa-gâştei

Infuzia de talpa-gâştei are proprietăţi relaxante şi calmante. Planta se foloseşte pentru reglarea presiunii sângelui, contribuind la scăderea tensiunii arteriale. Prepară un ceai dintr-o linguriţă rasă de plantă uscată, peste care torni o cană de apă clocotită. După 10 minute, strecoară infuzia şi bea trei căni de ceai pe zi.

Măslin

Frunzele de măslin sunt recomandate în caz de hipertensiune uşoară şi moderată. Pentru scăderea tensiunii, le poţi consuma sub formă de infuzie sau decoct. Ceaiul se prepară din 50 g frunze uscate şi mărunţite, la un litru de apă clocotită. Lasă la infuzat aproximativ 20 de minute. Strecoară şi bea o cană după fiecare masă.

Anghinare

Anghinarea este de ajutor în afecţiunile inimii. Planta este bună şi în caz de hipertensiune, ateroscleroză şi angină pectorală. Infuzează o lingură de frunze de anghinare, timp de 5 minute, cu 500 ml de apă. Bea o parte din ceai dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul, pe parcursul zilei, cu 30 de minute înainte de mese.

Pătlagină

Pătlagina ajută la scăderea colesterolului „rău“ (LDL), normalizând şi tensiunea arterială mărită. Toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de frunze mărunţite şi lasă la infuzat 15 minute. După răcire, strecoară şi îndulceşte cu miere. Bea două ceaiuri pe zi.

Sursa imagine: Everyday HealthRecente

Chiftele cu ton Sursa foto shutterstock 517546150 jpg
5 teste de facut acasa iti arata cum stai cu vederea Sursa foto shutterstock 1498650710 jpg
buze augmentate shutterstock 1172625724 jpg
Prajitura cu zmeura Sursa foto shutterstock 1072987439 jpg
sticla de apa reutilizabila jpg
Dovlecei umpluti Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
clickpentrufemei (2) jpg
Rulada cu frisca si cirese Sursa foto shutterstock 1913846866 jpg
coffee 791045 1280 jpg
fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg