Aperitiv pentru mesele de sărbători: ciuperci umplute
Te chinui să găsești aperitive potrivite pentru mesele tale de sărbătoare? Această reţetă ar putea fi una dintre cele pe gustul invitaţilor tăi!
Aceste delicioase ciuperci umplute, de dimensiuni mici sunt aperitivul perfect pentru orice masă cu familia sau prietenii! Este o rețetă clasică, ușor de făcut. Ciupercile umplute ar putea fi cel mai bun aperitiv de sărbători. Ai nevoie doar de puţin timp la cuptor și toată lumea le iubește. De obicei, este primul platou de aperitive golit de pe masă.
Ciupercile umplute sunt perfecte în ziua în care le prepari, dar pot fi păstrate într-un recipient sigilat până la trei zile, în frigider. Vor deveni mai moi cu cât stau mai mult timp. Poți reîncălzi ciupercile în cuptorul cu microunde sau în cuptor până se încălzesc.
Ingrediente pentru patru porţii
500 g piept de pui dezosat
1 kg ciuperci champignon
1 ceapă
150 g cașcaval
30 ml ulei
sare
piper
boia de ardei dulce
Te-ar mai putea interesa: Paste cu ciuperci. Reţetă de post simplă şi delicioasă
Mod de preparare
Cureți ciupercile, le îndepărtezi piciorușele, pe care le toci. Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi pieptul de pui dat prin mașina de tocat, condimentezi cu sare, piper și boia de ardei, după gust.
Citeste și: Aperitive festive. 3 idei pentru meniul de final de an
Acoperi și lași să fiarbă, la foc mic, până de evaporă apa lăsată, apoi adaugi piciorușele ciupercilor și lași până scade compoziția. Dai deoparte și lași la răcit.
Vezi și: Cum să faci cea mai bună musaca de cartofi, ciuperci şi broccoli
Umpli pălăriile ciupercilor cu această compoziție, le pui în tavă și le dai la cuptor, la 200 °C, un sfert de oră. Le scoți, presari cașcavalul ras și le ții alte cinci minute.
FOTO: Shutterstock