Burger de pește cu sos tartar, alinare pentru suflet în sezonul rece

Când ai poftă de un burger bun, dar nu vrei să te îngraşi, alege unul cu pește cu sos tartar care te întorce cu gândul la zilele calde din concediul de vară!

image

Ce pește s-ar potrivit la un burger? Ar fi ideal un file de cod proaspăt, dar poţi alege şi somon, halibut, orice pește ferm, dens. Un sandviș cu pește cu sos tartar și cartofi crocanţi îţi aminteşte de vară, chiar dacă afară este frig. Sosul tartar este un amestec simplu de maioneză, castraveţi muraţi şi muştar, făcând cremos acest burger cu pește crocant.

Ingrediente pentru trei porţii

Pentru burger: 

3 chifle 

9 crochete de pește congelate 

3 felii salată verde 

1 roșie 

2 linguri ulei 

3 felii brânză topită 

Pentru sosul tartar: 

5 fire pătrunjel 

1 castravete murat 

100 ml maioneză 

1 lingură muștar 

1 lingură zeamă de lămâie 

Te-ar mai putea interesa: Cum faci cei mai buni burgeri acasă: Miniburgeri cu sos gorgonzola

Mod de preparare

Pentru sos, toci pătrunjelul și castravetele murat. Storci bine castravetele de zeama în exces și îl amesteci cu maioneza, muștarul, pătrunjelul și zeama de lămâie. 

Încingi uleiul în tigaie și pregătești crochetele de pește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Vezi și: Care este cel mai sănătos burger pe care îl putem consuma şi la dietă. Tu l-ai încercat?

Tai chflele în jumătate. Așezi pe partea inferioară a chiflei câte o frunză de salată, o felie de brânză, trei crochete de pește, o felie de roșie și torni sos tartar. Pui deasupra jumătatea superioară a chiflei. Repeți cu restul ingredientelor.