Cea mai bună reţetă de baclava

1 81336 original jpg jpeg

Turcii muncesc mult pentru o baclava, dar noi te învăţăm s-o faci în 4 paşi simpli şi fără multă bătaie de cap. Îndrăzneşte!

1 tavă

Dificultate medie

Preparare 1h

Ai nevoie de 

1 pachet foi de plăcintă

500 g nuci măcinate

1 lingură scorţişoară

50 g zahăr

300 g unt topit

Pentru sirop 

1 l apă

300 g zahăr brun

zeama de la 1 lămâie

Pasul 1

Într-un blender, mărunţeşti miezul de nucă împreună cu zahărul şi cu scorţişoara.

Pasul 2

Ungi cu unt o tavă de aragaz. Aşezi în ea cinci foi de plăcintă unse, fiecare în parte, cu unt topit, apoi presari din amestecul de nuci. Acoperi cu alte cinci foi, pregătite ca pe celelalte şi adaugi restul de umplutură, peste care aşezi restul de foi unse cu untul.

Pasul 3

Tai baclavaua dreptunghiuri, cu vârful unui cuţit foarte ascuţit, o ungi cu restul de unt topit şi o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute.

Pasul 4

Între timp prepari siropul. Pui toate ingredientele într-un vas şi le fierbi, la foc mic, cât timp ţii prăjitura la cuptor. O scoţi şi torni siropul fierbinte peste ea.