Chiftele cu morcovi şi cartofi

1 82241 original jpg jpeg

O mâncare delicioasă şi uşor de preparat te aşteaptă să o încerci şi să îi dai gata pe cei dragi!!!

Ai nevoie de

300 g cartofi fierţi200 g morcovi raşi150 g brânză de vaci1 ceapă tocată mărunt2 ouâpesmet1-2 linguri făinăpiper, după gustsare, după gustulei, pentru prăjitsos de maioneză, opţional

Pentru sos de iaurt

200 g iaurt

1 căţel de usturoi pisat

sare , după gust

piper, după gust

3-4 frunzuliţe de pătrunjel

Într-un bol, pasezi cartofii şi îi combini cu morcovii, cu brânza şi cu ceapa. Omogenizezi până se combină toate ingredientele. Baţi oul şi îl încorporezi în compoziţie. Adaugi 3 linguri de pesmet şi făina, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper.

Cu mâna umezită iei din compoziţie şi formezi chiftelele, le treci prin pesmet, apoi le prăjeşti în ulei încins, până se rumenesc. Când sunt gata, le aşezi pe şerveţele de hârtie. Pentru sos, combini toate ingredientele într-un bol. Serveşti chiftelele calde cu sos de iaurt.