Chiftele cu morcovi şi cartofi
O mâncare delicioasă şi uşor de preparat te aşteaptă să o încerci şi să îi dai gata pe cei dragi!!!
Ai nevoie de
300 g cartofi fierţi200 g morcovi raşi150 g brânză de vaci1 ceapă tocată mărunt2 ouâpesmet1-2 linguri făinăpiper, după gustsare, după gustulei, pentru prăjitsos de maioneză, opţional
Pentru sos de iaurt
200 g iaurt
1 căţel de usturoi pisat
sare , după gust
piper, după gust
3-4 frunzuliţe de pătrunjel
Într-un bol, pasezi cartofii şi îi combini cu morcovii, cu brânza şi cu ceapa. Omogenizezi până se combină toate ingredientele. Baţi oul şi îl încorporezi în compoziţie. Adaugi 3 linguri de pesmet şi făina, amesteci bine şi condimentezi cu sare şi piper.
Cu mâna umezită iei din compoziţie şi formezi chiftelele, le treci prin pesmet, apoi le prăjeşti în ulei încins, până se rumenesc. Când sunt gata, le aşezi pe şerveţele de hârtie. Pentru sos, combini toate ingredientele într-un bol. Serveşti chiftelele calde cu sos de iaurt.