Chifteluţe delicioase…cu sos de roşii

1 53696 original jpg jpeg

Ingrediente:500 g file de peşte, 1 cartof fiert, 2 linguri orez fiert, 1 ceapă mare, 2 ouă, 4 căţei de usturoi, 2 linguri făină, 1 legătură de pătrunjel verde, ulei, sare, piper, pesmet. Pentru sos ai nevoie de 3 linguri pastă de tomate şi 3 căţei de usturoi.

Cum se prepară:

1 Se dau prin maşina de tocat fileul de peşte şi cartoful fiert. Se taie ceapa mărunt,verdeaţa,se zdrobeşte  usturoiul şi se amestecă toate într-un castron. Se adaugă ouăle bătute,orezul fiert,făina şi se condimentează cu sare şi piper,după gust.

2 Se modelează chiftele rotunde,se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe hârtie  absorbantă. Se desface pasta de tomate ­într-o ­cană cu apă. Pentru sos,se taie usturoiul curăţat mărunt şi se căleşte într‑o lingură de ulei. Se stinge cu pasta de tomate dizolvată,se lasă să dea în câteva clocote,se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se pun chifteluţele în sos. Se servesc cu o garnitură de orez şi salată asortată de legume.