Reţetă pentru începători. Ciorbă de perișoare cu tăieței. Este indicată şi în viroze
Îţi este dor de ciorba de perişoare a bunicii? O poţi reproduce în paşi simpli în propria bucătărie. Îţi arătăm cum în cele ce urmează!

Preferata multora în zilele de iarnă, ciorba de perişoare reprezintă o reţetă clasică care este gata într-un timp scurt. Servită fierbinte, este recomandată în caz de răceală ori gripă. În acest scop, ai putea folosi carne de pui în loc de porc, pentru că aceea de pasăre conține un aminoacid numit cisteină, care stimulează eliminarea mucusului. Şi această ciorbă este utilă în perioada de tratare a afecţiunilor respiratorii, deoarece are legume diverse, este hrănitoare, te hidratează bine, calmează durerile în gât şi te ajută să respiri mai uşor.
Ingrediente pentru patru porţii
1 ceapă
2 cartofi
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
mărar
pătrunjel
sare
50 g tăieței
30 ml ulei
1,5 l zeamă de varză
Pentru perișoare:
600 g carne tocată, de porc
30 g orez
1 ou
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Cum să faci cea mai bună ciorbă rădăuţeană
Mod de preparare
Toci ceapa și rădăcina de pătrunjel, feliezi morcovii și tai cubulețe cartofii, toate legumele fiind curățate în prealabil. Încingi uleiul și călești cinci minute rădăcinoasele și ceapa. Torni apoi 500 ml apă, adaugi cartofii, morcovii și sare, după gust.
Între timp, amesteci carnea tocată cu orezul, oul, sare și piper, după gust. Le dai o formă rotundă, mâna fiind umedă, și le pui într-o oală cu apă cu sare. Le lași să clocotească până se ridică la suprafață, apoi le adaugi în oală.
Vezi și: Ciorbă de fasole, reţeta clasică
Torni zeama de varză, încălzită în prealabil, tăiețeii și mai lași să fiarbă 10 minute. Servești ciorba cu mărar și pătrunjel tocat.
FOTO: Shutterstock