Uscăţele cu ciocolată. Merg de minune la o cafea sau un ceai!

Inviţi prieteni la o cafea sau la un ceai? Vrei să iei un mic-dejun sau o gustare pe fugă? Pregăteşte din vreme aceste uscăţele cu ciocolată, perfecte pentru cei de toate vârstele!

image

Dacă te-ai decis să faci această reţetă, nu sări peste niciun pas! De exemplu, nu subestima importanța răcirii aluatului înainte de a-l întinde în foaie. Răcirea nu numai că face uscăţelele mai aromate, dar le şi ajută să se coacă mai uniform.

Poate vrei să mai încerci şi: Palmieri dulci pentru micul-dejun. O reţetă rapidă, simplă, cu care nu dai greş

În cazul în care îţi mai rămân uscăţele neconsumate, păstrează-le la temperatura camerei într-un recipient închis ermetic, timp de aproximativ cinci zile, şi, eventual, să le ornezi cu ciocolată numai la servire.

Ingredinte pentru două tăvi

200 g unt

1 ou

1 lingură zeamă de lămâie

½ linguriţă sare

120 g zahăr

120 ml lapte

300 g făină

1 tabletă ciocolată cu lapte

50 g unt, pentru topping

Vezi şi: Churros - o gustare delicioasă cu aer iberic, în timp record

Mod de preparare

Amesteci jumătate din cantitatea de unt frecat bine în prealabil cu oul, zeama de lămâie, sarea, zahărul, laptele şi făina. Frămânţi circa zece minute.

Întinzi o foaie în formă de dreptunghi. După zece minute, tai superficial cu cuţitul aluatul în trei, pe latura mai lungă. Ungi părţile de la margini cu untul moale rămas. Aduci, pe rând, părţile de la margine spre mijloc. Întinzi din nou o foaie pe care o îndoi pe jumătate, de două ori la rând, pentru a obţine mai multe foi suprapuse.

Te-ar mai putea interesa: Gogoşele cu cremă

Dai aluatul la frigider, 20 de minute, învelit în foaie alimentară. La final, întinzi o foaie subţire pe care o tai în fâşii pe lung, apoi pe lat, astfel încât să formezi dreptunghiuri. Tapetezi o tavă şi preîncălzeşti cuptorul.

Aşezi bucăţile de aluat în tavă şi introduci tava în cuptor. Pentru topping, topeşti ciocolata şi untul. După coacere şi răcire, ornezi uscăţelele cu ajutorul unui poş.

FOTO: Shutterstock