Covrigi cu caju, gustarea care combate depresia şi anxietatea

Consumate cât mai des, alunele caju, inclusiv în gustări precum covrigii, sunt ideale dacă ai nevoie de un plus de magneziu, calciu, zinc sau fier, dar şi pentru a ţine departe depresia sau anxietatea.           

image

Alunele caju reprezintă o sursă importantă de fosfor, magneziu, mangan, calciu şi zinc. Aşadar, când ai poftă de ceva dulce, un pumn de caju taie această poftă şi îţi acoperă necesarul zilnic de minerale. 30 de grame de caju asigură două miligrame de fier. O femeie are nevoie zilnic de 14,8 miligrame, iar un bărbat de 8,7 miligrame.

Specialiştii în nutriţie recomandă consumul de caju, deoarece acest fruct oleaginos are un beneficiu important asupra corpului previne depresia datorită L-triptofanului din compoziţia lui, un aminoacid esenţial care se descompune în niacină. Astfel, reduce starea de anxietate şi te ajută să te odihneşti mai bine. Mai mult, triptofanul este transformat de către corp în serotonină, un neurotransmiţător important în corp, care este cunoscut şi sub numele de „hormonul fericirii”. Prin urmare, ai mai multe motive să adaugi caju şi în preparatele tale de zi cu zi. Îţi propunem în cele ce urmează o reţetă de covrigi cu caju.

Ingrediente

150 ml apă

2 linguri zeamă de lămâie

2 ouă

1 linguriţă rasă sare

500 g unt

500 g făină

2 tablete ciocolată albă

100 g caju, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Covrigi de casă, chiar la tine acasă!

Mod de preparare

Amesteci apa cu zeama de lămâie. Adaugi ouăle, sarea, 50 g unt şi amesteci. Încorporezi 400 g făină şi frămânţi zece minute sau până când aluatul se desprinde de vas şi de pe degete. Presari aluatul cu făină şi-l pui deoparte zece minute. Separat, omogenizezi restul de unt moale cu făina rămasă.

Vezi şi: Bomboane de casă cu caju şi curmale. Îţi dau energie pentru o nouă zi!

Împarţi acest amestec în trei părţi egale. Modelezi aluatul în formă de dreptunghi de grosime de ½ de centimetru şi o împarţi în trei, fără a o tăia. Pui o parte din amestecul de unt pe bucata din mijloc. Aduci o parte din exterior peste aceasta, apoi pe cealaltă. Procedezi la fel cu celelalte două părţi din amestecul de unt. La final, împătureşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider 20 de minute.

Presari masa de lucru cu făină, frămânţi puţin aluatul de la rece şi formezi covrigii. Îi treci într-o tavă tapetată şi-i introduci în cuptorul preîncălzit, o jumătate de oră. Nu deschide uşa cuptorului în primele 20 de minute. Procedezi asemănător cu aluatul rămas.

După coacerea covrigilor, topeşti o tabletă de ciocolată albă pe baie de aburi şi toci caju. Ornezi covrigii cu ciocolată şi presari caju mărunţit.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg