Atenţie! Desert irezistibil! Cheesecake cu jeleu de fructe de pădure
Când se apropie weekendul, cauţi o reţetă de desert să-i aduci laolaltă pe toţi cei dragi. Acest cheesecake cu jeleu de fructe de pădure este exact ce ai nevoie şi n-ai cum să greşeşti nimic când îl pregăteşti!

Ingrediente pentru zece porţii
Pentru aluat:
150 g biscuiți digestivi
30 g zahăr pudră
1 vârf de cuţit sare
85g unt, topit
Pentru umplutură:
500 g brânză de vaci
1 ½ esenţă de vanilie
coaja de ½ lămâie bio
1 vârf de cuţit sare
120 g zahăr
250 g smântână pentru frişcă
Pentru jeleu:
170 g fructe de pădure, proaspete
50 ml apă
50 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Ruladă de bezea cu fructe de pădure, pentru o imunitate mai puternică
Mod de preparare
Pentru jeleul de zmeură, pui într-un blender zmeura și apa până la omogenizare. Strecori printr-o strecurătoare fină. Adaugi zahărul și zeama de lămâie, amestecând pentru a se combina. Ţii pe foc mediu timp două-trei minute până când amestecul fierbe, apoi reduci la fiert. Amesteci constant, timp de aproximativ circa opt minute, până când amestecul se îngroașă. Dai deoparte şi laşi la răcit.
Pentru aluat, zdrobeşti biscuiţii şi-i acesteci cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și amesteci până la omogenizare. Transferi compoziţia într-o tavă şi o întinzi, având grijă să acoperi şi lateralele. Dai tava la frigider.
Vezi şi: Tort cu fructe de pădure, secretul energiei şi stării tale de bine
Pentru umplutură, mixezi brânză cu vanilia, coaja de lămâie și sare. Încorporezi zahărul şi smântâna bătute în prealabil. Transferi această umplutură peste aluat şi nivelezi. Torni jeleul răcit, îl nivelezi şi pe acesta, apoi dai tava la frigider, peste noapte. La servire, serveşti cu fructe proaspete, la alegere.
FOTO: Shutterstock