Răcoreşte-te rapid cu un sendviş de biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de mentă!

Când temperaturile cresc şi nimic nu pare să te mai răcorească, o îngheţată este exact ce ai nevoie. Ce spui de o îngheţată de mentă şi biscuiţi cu ciocolată? Combinaţia este perfectă şi o poţi face în pripria bucătărie. Uite ce ai nevoie!

image

Desertul în formă de sendviș cu îngheţată şi biscuiţi va cuceri imediat pe toţi ai casei. Aromele complementare ale celor două componente cheie, menta şi ciocolata, fac din acest desert unul dintre cele mai iubite delicii ale verii.

Pentru o aromă mai intensă de mentă, foloseşte atât esenţă, cât şi lichior de mentă. Dacă te-ai decis să pui reţeta în aplicare, ia în calcul că îţi va lua aproximativ 30-40 de minute s-o prepari, dar şi că îngheţata necesită amestecare la fiecare jumătate de oră, în primele trei ore în care se află la congelator.

Ingrediente pentru opt porţii

Pentru biscuiţi:

200 g unt

300 g zahăr

300 g făină

1 linguriţă bicarbonat

1 vârf cuţit sare

75 g fulgi de ciocolată

Pentru îngheţata de mentă:

250 ml lapte

250 ml smântână pentru frişcă

100 ml lichior de mentă

80 g zahăr pudră

125 g ciocolată

1 linguriţă esenţă de mentă

Te-ar mai putea interesa: Vezi ce dezvăluie despre tine îngheţata preferată!

Mod de preparare

Freci untul moale cu zahărul, adaugi făina, sare, bicarbonatul stins cu un strop de oţet şi omogenizezi. Înglobezi fulgii de ciocolată cu mişcări uşoare. Formezi sfere pe care le presezi cu palmele şi le aşezi într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Pentru îngheţată, pui la fiert laptele cu zahărul. Când începe să fiarbă, iei de pe foc şi amesteci în continuare. După răcirea completă, adaugi esenţa de mentă, lichiorul şi smântâna bătută.

Vezi şi: Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog

Introduci compoziţia la congelator. Pentru a evita formarea acelor de gheaţă, o scoţi de două sau trei ori şi o amesteci, la fiecare 30 de minute. La final, încorporezi ciocolata trecută prin răzătoare şi o mai ţii la congelator încă trei ore sau peste noapte. La servire, lipeşti cu îngheţată câte doi biscuiţi.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg