Răcoreşte-te rapid cu un sendviş de biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de mentă!
Când temperaturile cresc şi nimic nu pare să te mai răcorească, o îngheţată este exact ce ai nevoie. Ce spui de o îngheţată de mentă şi biscuiţi cu ciocolată? Combinaţia este perfectă şi o poţi face în pripria bucătărie. Uite ce ai nevoie!
Desertul în formă de sendviș cu îngheţată şi biscuiţi va cuceri imediat pe toţi ai casei. Aromele complementare ale celor două componente cheie, menta şi ciocolata, fac din acest desert unul dintre cele mai iubite delicii ale verii.
Pentru o aromă mai intensă de mentă, foloseşte atât esenţă, cât şi lichior de mentă. Dacă te-ai decis să pui reţeta în aplicare, ia în calcul că îţi va lua aproximativ 30-40 de minute s-o prepari, dar şi că îngheţata necesită amestecare la fiecare jumătate de oră, în primele trei ore în care se află la congelator.
Ingrediente pentru opt porţii
Pentru biscuiţi:
200 g unt
300 g zahăr
300 g făină
1 linguriţă bicarbonat
1 vârf cuţit sare
75 g fulgi de ciocolată
Pentru îngheţata de mentă:
250 ml lapte
250 ml smântână pentru frişcă
100 ml lichior de mentă
80 g zahăr pudră
125 g ciocolată
1 linguriţă esenţă de mentă
Te-ar mai putea interesa: Vezi ce dezvăluie despre tine îngheţata preferată!
Mod de preparare
Freci untul moale cu zahărul, adaugi făina, sare, bicarbonatul stins cu un strop de oţet şi omogenizezi. Înglobezi fulgii de ciocolată cu mişcări uşoare. Formezi sfere pe care le presezi cu palmele şi le aşezi într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Pentru îngheţată, pui la fiert laptele cu zahărul. Când începe să fiarbă, iei de pe foc şi amesteci în continuare. După răcirea completă, adaugi esenţa de mentă, lichiorul şi smântâna bătută.
Vezi şi: Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog
Introduci compoziţia la congelator. Pentru a evita formarea acelor de gheaţă, o scoţi de două sau trei ori şi o amesteci, la fiecare 30 de minute. La final, încorporezi ciocolata trecută prin răzătoare şi o mai ţii la congelator încă trei ore sau peste noapte. La servire, lipeşti cu îngheţată câte doi biscuiţi.
FOTO: Shutterstock