Răcoreşte-te rapid cu un sendviş de biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată de mentă!

Când temperaturile cresc şi nimic nu pare să te mai răcorească, o îngheţată este exact ce ai nevoie. Ce spui de o îngheţată de mentă şi biscuiţi cu ciocolată? Combinaţia este perfectă şi o poţi face în pripria bucătărie. Uite ce ai nevoie!

image

Desertul în formă de sendviș cu îngheţată şi biscuiţi va cuceri imediat pe toţi ai casei. Aromele complementare ale celor două componente cheie, menta şi ciocolata, fac din acest desert unul dintre cele mai iubite delicii ale verii.

Pentru o aromă mai intensă de mentă, foloseşte atât esenţă, cât şi lichior de mentă. Dacă te-ai decis să pui reţeta în aplicare, ia în calcul că îţi va lua aproximativ 30-40 de minute s-o prepari, dar şi că îngheţata necesită amestecare la fiecare jumătate de oră, în primele trei ore în care se află la congelator.

Ingrediente pentru opt porţii

Pentru biscuiţi:

200 g unt

300 g zahăr

300 g făină

1 linguriţă bicarbonat

1 vârf cuţit sare

75 g fulgi de ciocolată

Pentru îngheţata de mentă:

250 ml lapte

250 ml smântână pentru frişcă

100 ml lichior de mentă

80 g zahăr pudră

125 g ciocolată

1 linguriţă esenţă de mentă

Te-ar mai putea interesa: Vezi ce dezvăluie despre tine îngheţata preferată!

Mod de preparare

Freci untul moale cu zahărul, adaugi făina, sare, bicarbonatul stins cu un strop de oţet şi omogenizezi. Înglobezi fulgii de ciocolată cu mişcări uşoare. Formezi sfere pe care le presezi cu palmele şi le aşezi într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Pentru îngheţată, pui la fiert laptele cu zahărul. Când începe să fiarbă, iei de pe foc şi amesteci în continuare. După răcirea completă, adaugi esenţa de mentă, lichiorul şi smântâna bătută.

Vezi şi: Îngheţată de nucă de cocos bună pentru inimă. Reţeta preferată a unui cardiolog

Introduci compoziţia la congelator. Pentru a evita formarea acelor de gheaţă, o scoţi de două sau trei ori şi o amesteci, la fiecare 30 de minute. La final, încorporezi ciocolata trecută prin răzătoare şi o mai ţii la congelator încă trei ore sau peste noapte. La servire, lipeşti cu îngheţată câte doi biscuiţi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
barbat elegant cu costum jpg