Mic-dejun de vacanţă: gofre cu îngheţată de vanilie

Cui nu-i place un sendviș cu înghețată într-o zi fierbinte? Prepară în propria bucătărie astfel de sendvişuri cu gofre şi îngheţată de vanilie, toate făcute de tine!

image

Sendvișul cu înghețată este un desert pe care, fără îndoială, l-am încercat cu toții și pe care se poate găsi în fiecare gelaterie sau magazin de la colț, de când temperaturile au început să crească, dar ce ştii despre originea lui?

Această variantă simplă și delicioasă de înghețată a fost inventată în 1890 la New York de vânzătorii ambulanți din Manhattan, care căutau o modalitate rapidă și convenabilă de a oferi înghețata spre vânzare. În mod tradiţional, are o forma dreptunghiulară, iar îngheţata este pusă între două fursecuri subţiri de vanilie. De-a lungul anilor, au apărut variante diverse, inclusiv cele cu gofre. Copiii, tinerii și adulții se pot bucura de această delicatesă în orice perioadă a anului şi a zilei. Cum ar fi să începeţi măcar o zi de concediu sau de weekend cu un astfel de deliciu?

Ingrediente pentru patru porţii

100 g ciocolată cu lapte

100 g unt

3 ouă

1 plic zahăr vanilat

250 g făină

½ lingură praf de copt

100 ml lapte

Pentru îngheţată:

500 ml lapte

3 gălbenuşuri

150 g zahăr

3 linguri amidon

300 g frişscă lichidă

1 fiolă esenţă vanilie

Te-ar mai putea interesa: Ce trebuie să ştii despre îngheţată. Cum citeşti eticheta şi ce sortiment să alegi ca să eviţi îngheţata cu substanţe toxice

Mod de preparare

Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Combini untul moale cu zahărul vanilat, ouăle, adăugate pe rând, apoi făina, praful de copt şi laptele.

Încingi aparatul pentru gofre şi pui câte două linguri de aluat. Laşi gofrele la rumenit şi le laşi la răcit.

Pentru îngheţată, amesteci laptele cu zahărul, amidonul şi gălbenuşurile. Le pui pe foc mic şi amesteci până se îngroaşă.

Vezi şi: Vrei să slăbeşti fără să te înfometezi? 7 idei de gustări delicioase care au mai puţin de 200 de calorii

După răcire, înglobezi frişca bătută şi esenţa de vanilie. Introduci compoziţia în congelator cel puţin 12 ore.

La servire, acoperi cu îngheţată o gofră, aşezi deasupra o alta şi presezi puţin.