Mic-dejun de vacanţă: gofre cu îngheţată de vanilie
Cui nu-i place un sendviș cu înghețată într-o zi fierbinte? Prepară în propria bucătărie astfel de sendvişuri cu gofre şi îngheţată de vanilie, toate făcute de tine!
Sendvișul cu înghețată este un desert pe care, fără îndoială, l-am încercat cu toții și pe care se poate găsi în fiecare gelaterie sau magazin de la colț, de când temperaturile au început să crească, dar ce ştii despre originea lui?
Această variantă simplă și delicioasă de înghețată a fost inventată în 1890 la New York de vânzătorii ambulanți din Manhattan, care căutau o modalitate rapidă și convenabilă de a oferi înghețata spre vânzare. În mod tradiţional, are o forma dreptunghiulară, iar îngheţata este pusă între două fursecuri subţiri de vanilie. De-a lungul anilor, au apărut variante diverse, inclusiv cele cu gofre. Copiii, tinerii și adulții se pot bucura de această delicatesă în orice perioadă a anului şi a zilei. Cum ar fi să începeţi măcar o zi de concediu sau de weekend cu un astfel de deliciu?
Ingrediente pentru patru porţii
100 g ciocolată cu lapte
100 g unt
3 ouă
1 plic zahăr vanilat
250 g făină
½ lingură praf de copt
100 ml lapte
Pentru îngheţată:
500 ml lapte
3 gălbenuşuri
150 g zahăr
3 linguri amidon
300 g frişscă lichidă
1 fiolă esenţă vanilie
Te-ar mai putea interesa: Ce trebuie să ştii despre îngheţată. Cum citeşti eticheta şi ce sortiment să alegi ca să eviţi îngheţata cu substanţe toxice
Mod de preparare
Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Combini untul moale cu zahărul vanilat, ouăle, adăugate pe rând, apoi făina, praful de copt şi laptele.
Încingi aparatul pentru gofre şi pui câte două linguri de aluat. Laşi gofrele la rumenit şi le laşi la răcit.
Pentru îngheţată, amesteci laptele cu zahărul, amidonul şi gălbenuşurile. Le pui pe foc mic şi amesteci până se îngroaşă.
După răcire, înglobezi frişca bătută şi esenţa de vanilie. Introduci compoziţia în congelator cel puţin 12 ore.
La servire, acoperi cu îngheţată o gofră, aşezi deasupra o alta şi presezi puţin.