Desert în paşi, fără coacere. Tiramisu clasic
Când ţi-e dor de un desert uşor, pufos, care îţi aminteşte de vacanţă, încearcă această reţetă de tiramisu!
Îţi arătăm cum să faci pas cu pas un tiramisu delicios! Nu ai nevoie decât de 30 de minute şi nu trebuie să-ţi faci griji că desertul nu va ieşi bine la final. Acest desert nu necesită coacere şi poţi să-l faci împreună cu copiii.
Documentele istorice afirmă că tiramisu își are originea în Treviso în anul 1800, când a fost inventat de o „maitresse” inteligentă a unei case de plăceri din centrul orașului Treviso. Ea oferea acest desert afrodiziac clienților la sfârșitul serii pentru a-i revigora și a rezolva problemele pe care le-ar fi avut cu îndatoririle conjugale la întoarcerea la soții. În centrul orașului Treviso, un vechi han al epocii, restaurantul modern Le Beccherie a adăugat acest desert în meniul său. Pentru a susține această poveste legendară, ingredientele desrtului clasic au un aport caloric crescut: ouă, zahăr, pişcoturi, mascarpone, cafea și cacao.
Ingrediente pentru patru-şase porții
4 gălbenușuri
100 g zahăr
180 g smântână pentru frișcă
230 g mascarpone
150 ml cafea neagră
40 g cacao
20 pișcoturi de șampanie
Te-ar mai putea interesa: Desert fără coacere. Pişcoturi cu afine şi mascarpone la pahar
Mod de preparare
Pasul 1
Mixezi gălbenușurile cu jumătatea din cantitatea de zahăr până când își dublează volumul și capătă o consistență cremoasă. Separat, mixezi smântâna cu zahărul rămas, până se transformă în frișcă.
Pasul 2
Adaugi brânza mascarpone peste frișcă, omogenizezi, apoi încorporezi crema de gălbenușuri și amesteci ușor. Treci pișcoturile prin cafea.
Vezi si: Tiramisu cu cireşe
Pasul 3
Așezi pișcoturile unul după altul într-un vas, apoi așezi un strat de cremă, încă un strat de pișcoturi și deasupra crema rămasă.
Pasul 4
Presari peste tiramisu cacaua, cernută în prealabil, și dai prăjitura la rece peste noapte.
FOTO: Shutterstock