Desert special de 1 iunie. Tort cu mousse cu căpşuni, răsfăţul celor mici

Acest desert cu mousse de căpşuni este una dintre cele mai bune alegeri pentru a-i răsfăţa pe copii de ziua lor. Reţeta nu este deloc complicată, de aceea o poţi pune în practică alături de cei mici.

image

Pentru tortul cu mousse cu căpşuni ai nevoie de numai şapte ingrediente şi este gata în aproximativ o oră, urmând să mai stea la frigider câteva ore, pentru a-l putea porţiona fără probleme în opt-zece porţii. Aroma de căpșuni se potriveşte de minune cu cea de frişcă. Tortul rămas se poate păstra la frigider, într-un recipient închis ermetic, timp de până la două zile.

Ingrediente pentru opt porţii

Pentru blat:

20 biscuiţi cu cacao

2 albuşuri

4 linguri unt topit

Pentru umplutură:

800 ml smântână pentru frişcă

20 g foi de gelatină

750 g căpşuni

200 g zahăr

Te-ar mai putea interesa: Pavlova cu căpşuni - desertul ispititor de... bun!

Mod de preparare

Mărunţeşti biscuiţii şi-i combini cu albuşurile şi untul. Tapetezi o tavă de tort rotundă, cu pereţii detaşabili, pui biscuiţii şi presezi pentru a forma un strat uniform. Introduci tava în cuptorul încins zece minute, apoi laşi la răcit.

Pentru umplutură, baţi smântâna pentru frişcă. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet.

Speli căpşunile, opreşti câteva pentru decor, iar pe celelalte le treci printr-un blender. Amesteci zahărul, gelatina şi piureul de căpşuni, apoi le transferi în tavă, peste blatul de biscuiţi.

Vezi şi: Spumă de căpşuni şi banane. Cel mai simplu desert

Nivelezi şi dai tava la frigider cel puţin trei ore sau peste noapte. La servire, îndepărtezi marginile tăvii şi ornezi cu căpşuni tăiate pe jumătate.

FOTO: Shutterstock