Mousse de ciocolată la pahar, răcoritor şi cremos. N-ai cum să dai greş!
Când ai poftă de un desert de casă, răcoros, cu puţine ingrediente şi care să nu te ţină mult în bucătărie, cea mai bună alegere ar fi un mousse de ciocolată. Este aromat, cu o textură ușoară, mătăsoasă, ceea ce-l face deosebit de special.
Frumusețea unui desert este că îl poți păstra la frigider şi servi în pahare atunci când ai oaspeţi neanunţaţi. Se face din cinci-şase ingrediente, în patru paşi simpli, fără ouă, fără teama că nu-ţi va ieşi.
Reţeta aceasta este rapidă, iar rezultatul este elegant şi cremos de fiecare dată. Spre deosebire de versiunea franțuzească, aceea care implică adaos de ouă și o atenţie sporită la preparare, cea mai simplă variantă de mousse de ciocolată se poate face chiar şi cu două ingrediente: ciocolată de bună calitate şi frişcă proaspătă, bătută în casă.
Ce ingrediente sunt necesare pentru patru porţii
260 g ciocolată cu lapte
100 g zahăr
240 ml apă
3 linguri coniac
200 ml frişcă lichidă
100 g ciocolată amăruie
Te-ar mai putea interesa: Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni
Cum să faci mousse de ciocolată
Amesteci ciocolata ruptă în bucăţi cu zahărul, apa şi coniacul.
Le pui pe foc mic şi amesteci până la topirea ciocolatei. Dai deoparte compoziţia, înainte să fiarbă, şi o răceşti brusc.
Vezi şi: Tort cu mousse de lămâie
Mixezi până obţii o textură cremoasă.
Baţi frişca şi o încorporezi în compoziţie pe care o aşezi apoi în pahare pe care le dai la rece.
Serveşti cu fulgi de ciocolată amăruie, răzuită.
FOTO: Shutterstock