Desertul zilei. Gogoşele la cuptor, rapide şi umplute cu frişcă

Când toţi ai casei te roagă să le prepari un desert, visezi să poţi face o vrajă să apară rapid ceva dulce pentru ei. În astfel de situaţii, poţi pune în aplicare această reţetă de gogoşele pe care le umpli cu frişcă.

image

Gogoșile de casă au un gust deosebit pe care nu-l găseşti la gogoşile din comerţ, iar pe unele le poţi face rapid pentru cei dragi. Această rețetă ușoară de gogoși este perfectă pentru un răsfăț rapid și este întotdeauna sigur că le va satisface pofta de dulce.

Gogoșile acestea sunt de dimensiuni mici, au un exterior ușor crocant și auriu, acoperit cu zahăr și un interior pufos, fraged. La fel ca acelea făcute de bunica, sunt gata într-o clipită. Nu ai nevoie de mixer, frământare sau tăiere. Doar amesteci rapid, le formezi cu lingura şi le dai la cuptor. Sunt perfecte şi pentru copii sau cei care doresc să evite preparatele prăjite.

Ingrediente pentru 20 de gogoşele cu frişcă

250 g făină

500 ml apă

200 g unt

6 ouă

1 linguriţă sare

500 ml smântână grasă

200 g zahăr

1 plic întăritor de frişcă

zahăr pudră, pentru ornat

Te-ar mai putea interesa: Gogoşele spaniole. Cum să faci cele mai bune churros

Mod de preparare

Fierbi apa cu untul şi sarea. Când începe să clocotească, pui făina şi amesteci. Aşezi pe foc şi amesteci până când aluatul se dezlipeşte de pe fundul vasului. Când s-a răcit, adaugi ouăle.

Cu ajutorul unei linguri, formezi gogoşele într-o tavă tapetată, cu distanţă între ele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute. După 10 minute, reduci temperatura.

Vezi şi: Gogoşele pufoase cu gutui, pentru cei mici şi cei mari

Le laşi să se răcească bine înainte de a le secţiona, dar fără a le tăia complet. Separat, baţi smântâna rece cu zahărul şi întăritorul de frişcă. Transferi frişca într-un poş şi umpli gogoşelele. Le serveşti cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente