Drob de miel
De pe masa de Paşte nu poate lipsi celebrul drob de miel. Iată una dintre cele mai bune reţete!
Ai nevoie de
1 kg organe de miel600 ml lapte5 ouă crude4 ouă fierte6 felii de pâine5 fire usturoi verde5 fire ceapă verde1 legătură mărar1 legătură pătrunjelsarepiper1 ou, pentru uns
Mod de preparare
Speli organele şi le pui în 500 ml de lapte. Le laşi, la frigider, cel puţin trei ore, apoi le scurgi şi le pui la fiert în apă cu sare. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ele, le scurgi şi, după ce s-au răcit, le treci prin maşina de tocat.
Înmoi feliile de pâine în laptele rămas şi le storci. Combini organele tocate cu pâinea, ouăle crude, firele de usturoi şi ceapă verde tocate şi cu verdeaţa mărunţită. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Pui jumătate din compoziţie într-o tavă de cozonac tapetată, aşezi ouăle fierte şi descojite, unul după altul, şi adaugi restul de compoziţie. Nivelezi, ungi cu oul bătut şi dai drobul la cuptor până când se rumeneşte.