Fasole cu costiţă de porc. Cum se prepară mâncarea în 3 paşi simpli

fasole cu costiţă de porc jpeg

Iată cum poţi prepara o delicioasă mâncare de fasole cu costiţă de porc:

Pregătire:45 minute Fierbere:1 h 30 minute Dificultate:mică Kcal:400  

Ingrediente pentru 8 porţii

400 g fasole boabe albă

700 g costiţă de porc

1 ceapă mare

1 ardei gras roşu

1 morcov potrivit

2 linguri ulei

3 linguri pastă de roşii

1 crenguţă de cimbru

sare

piper

Fasole cu costiţă de porc - Cum se prepară

Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore,în apă rece,se strecoară şi se fierbe câteva minute,în două ape care se aruncă. În cea de-a treia apă,se adaugă crenguţa de

şi se lasă să fiarbă pe jumătate.

Cât timp fierbe

, separat, se căleşte ceapa tocată mărunt, morcovul şi ardeiul tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea mare. Se adaugă costiţa de porc porţionată, puţină apă caldă şi se fierb împreună, până când carnea este bine pătrunsă.

Se toarnă legumele şi costiţa peste fasole,se adaugă pasta de roşii,se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să clocotească împreună câteva minute,pentru a se combina aromele. Porţiile de fasole cu costiţă de porc se servesc calde.