Friptură de pui aromatizată
Ai nevoie de: 700 g piept de pui,3 linguri ulei de măsline,100 ml vin alb sec,100 ml supă de legume strecurată,1 ardei gras roşu,1 morcov mare, 2 căţei de usturoi, ierburi aromate (rozmarin, salvie, măghiran), frunze de busuioc, sare,piper.
Cum se prepară:
1 Se spală carnea,se taie bucăţi,se condimentează cu sare şi piper,după gust,şi se aşază într-un vas termorezistent.
2 Se curăţă ardeiul şi morcovul,se taie felii sau bucăţi,după preferinţă,şi se pun printre bucăţile de carne.
3 Se mai adaugă căţeii de usturoi zdrobiţi sau feliaţi,ierburi aromate,după gust,şi se stropesc cu ulei. Se adaugă supa de legume,vinul şi se pune vasul la cuptor pentru circa30-40 de minute. Se serveşte caldă,decorată cu frunze verzi de busuioc.