Hamsii cu lămâie
![1 68396 original jpg jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/5b62feab-a861-4152-8a32-5220df5b02fd/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Hamsiile prăjite îţi amintesc de mare, de vacanţă. Partea bună este că acasă le poţi prepara mai sănătos, la cuptor.
Ai nevoie de
1 kg hamsii6 linguri făină
6 linguri mălai
ulei,pentru prăjit
sare
piper
zeamă de lămâie
mujdei
Preparare
Îndepărtezi capetele fiecărui peşte,îi cureţi de intestine şi îi speli. Amesteci făina cu mălaiul,sarea şi piperul. Încingi uleiul. Pui în amestec hamsiile,le scuturi ca să îndepărtezi surplusul de făină şi le aşezi într-o tavă tapetată,apoi le dai la cuptor până devin crocante. Repeţi operaţiunea până când termini hamsiile. Poţi să le serveşti,după gust,cu zeamă de lămâie ori cu mujdei.