Împletitură cu scorţişoară şi glazură. Te face să uiţi de diete!
Cine a spus că trebuie să aştepţi până la Crăciun pentru a face aluaturi împletite şi rumenite în cuptor? Ce bucurie mai mare decât să umpli casa de aroma acestui desert cu scorţişoară, cacao şi nucă! Îţi arătăm cum să-l prepari pas cu pas!

Ingrediente
1 kg făină
100 g unt
300 g zahăr
4 ouă
500 ml lapte
60 g drojdie proaspătă
1 linguriţă esenţă de rom
1 vârf de cuţit sare
Pentru umplutură:
300 g miez de nucă
200 g zahăr pudră
4 linguri cacao
2 albuşuri
1 linguriţă scorţişoară
Pentru glazură:
300 grame zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri zeamă de lămâie
Te-ar mai putea interesa: Reţetă simplă de desert. Ruladă cu scorţişoară şi nucă
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu o lingură de zahăr, o lingură de lapte cald şi o lingură de făină. Laşi totul la loc cald, 30 de minute. Adaugi restul de făină, laptele rămas încălzit, în care ai topit zahărul rămas şi sare. Încorporezi, treptat, gălbenuşurile, untul moale şi esenţa de rom. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l acoperi şi-l laşi deoparte pentru o jumătate de oră.
Vezi şi: Gogoşi cu măr, pudrate. Bonus: ce atuuri are consumul de scorţişoară
Pentru umplutură, baţi albuşul spumă şi-l amesteci cu nuca, apoi adaugi, pe rând, zahărul, scorţoşoara şi cacaua, cu mişcări de sus în jos. Din aluat, întinzi două foi potrivite ca grosime pe care le acoperi cu câte o jumătate din cantitatea de umplutură. Rulezi fiecare foaie începând dintr-o latură mai lungă şi te opreşti la mijloc. Rulezi din partea opusă şi megi din nou către mijloc. Transferi fiecare aluat rulat într-o tavă separată. Dai la copt până când împletiturile de rumenesc frumos.
Pentru glazură, torni zahărul pudră într-un vas, adaugi zeama de lămâie şi vanilia. Amesteci cu telul şi adaugi încet apă, până când obţii o compoziţie densă, dar maleabilă, cu care acoperi ambele împletituri.
FOTO: Shutterstock



































