Mic dejun franţuzesc: croissant cu unt şi cafea

1 60952 original jpg jpeg

Sărbătorile s-au încheiat şi, odată cu ele, ai pus punct şi vacanţei de iarnă. Este timpul pentru o nouă călătorie. De dată această, trimitem papilele gustative în vacanţă pentru un mic dejun franţuzesc: croissant cu unt şi cafea.

Le teleportăm pe meleaguri franţuzeşti şi le aşezăm la cele mai rafinate  terase de pe Champs Elysees,pentru un mic dejun 100% autentic:cafea şi croissante cu unt! Transformă fiecare dimineaţă de ianuarie într-un moment de răsfăţ franţuzesc,pregătind o tavă cu un mic dejun franţuzesc:croissant cu unt şi cafeacroissante delicioase cu unt!

Ingrediente:

40 g drojdie900 g făină300 g unt cu conţinut scăzut de grăsime500 ml lapte8 linguri zahăr6 linguri de unt topit3 pliculeţe zahăr vanilat1 linguriţă sare1-2 ouă (pentru uns)

Mod de preparare:

Amestecă laptele rece cu drojdia. Separat,cerne făina împreună cu sarea într-un bol mai mare. Fă o gaură în mijloc şi adaugă,pe rând,amestecul din lapte cu drojdie,untul topit,zahărul şi pliculeţele de zahăr vanilat. Amestecă ingredientele cu mâna,până obţii un aluat moale şi elastic.

Pune-l într-un vas acoperit şi bagă-l la frigider,timp de 30 de minute. În acest timp,scoate untul  din frigider şi lasă-l la temperatura camerei,până se înmoaie şi devine cremos.

Scoate aluatul,întinde-l şi acoperă suprafaţa foii cu untul cremos,lăsând marginile neacoperite. Împachetează-l bine şi bagă-l din nou la rece,timp de o ora.

Scoate din nou aluatul şi întinde-l pe masa de lucru într-o foaie de un centimetru grosime. Taie foaia în dreptunghiuri. Rulează fiecare bucată sub formă unui corn. Pune-le pe toate într-o tavă. Unge-le cu ou şi bagă-le la cuptor la 150 de grade,circa 10-15 minute sau până când se umflă şi devin aurii pe deasupra.

Acest mic dejun franţuzesc:croissant cu unt şi cafea le poţi folosi cu unt cu conţinut scăzut de grăsime Koliba.