Pacheţele cu brânză
Se aseamănă cu plăcintele poale-n-brâu, dar parcă sunt mai uşor de preparat!
Ai nevoie de
7 g drojdie uscată250 ml lapte100 g zahăr 1 ou 1 praf de sare500 g făină 100 g untcoajă rasă de lămâie, după gust
Pentru umplutură
400 g brânză de vaci
60 g zahăr
2 ouă
1 praf de sare
2 linguri griş
1 ou, pentru uns
zahăr pudră
Mod de preparare
Amesteci drojdia cu puţin lapte călduţ şi cu o linguriţă de zahăr. Baţi oul cu zahărul rămas şi cu sarea. Cerni făina şi faci o adâncitură în ea şi torni laptele rămas, maiaua şi oul bătut. Frămânţi bine, încorporezi untul moale, coajă de lămâie şi ţii aluatul la dospit, la loc cald, până când îşi dublează volumul. Separat, combini brânza de vaci cu zahărul, ouăle şi sarea. Întinzi aluatul şi-l tai în pătrate pe care presari griş. Pe fiecare pătrat pui câte o lingură de amestec de brânză. Uneşti colţurile, le aşezi într-o tavă tapetată şi le ungi cu ou bătut. Le coci până se rumenesc frumos. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr.