Plăcintă cu mere
Clasica plăcintă cu mere poate fi reinterpretată după bunul plac. Încearcă o reţetă specială, cu aromă de scorţişoară, nuci zdrobite şi rom! Află mai jos cum se prepară!
Ai nevoie de
Pentru aluat
500 g făină
150 ml apă călduţă
1 praf de sare
3 linguri unt, pentru uns
Pentru umplutură
1 kg mere
5 linguri zahăr
100 g stafide
100 g nuci zdrobite
30 ml esenţă de rom
1 praf scorţişoară
100 g zahăr pudră, pentru ornat
Mode de preparare
Cerni făina, o amesteci cu sarea şi cu apa şi frămânţi până obţii un aluat nelipicios. Îl acoperi cu un prosop şi îl laşi să se odihnească 30 de minute, la loc călduros.
Pentru umplutură, cureţi merele de coajă şi de seminţe şi le tai felii. Apoi le amesteci cu zahărul, stafidele, nucile, esenţa de rom şi cu scorţişoara.
Aşezi aluatul pe un prosop de bucătărie, pudrat cu făină şi îl întinzi până obţii o foaie foarte subţire. O stropeşti cu untul topit, pui umplutura, o nivelezi, apoi rulezi plăcinta. O tai cât este încă crudă, o aşezi într-o tavă tapetată şi o coci 40 de minute la cuptorul încins până se rumeneşte. La final, o pudrezi cu zahăr.