Plăcintă cu mere

1 81108 original jpg jpeg

Clasica plăcintă cu mere poate fi reinterpretată după bunul plac. Încearcă o reţetă specială, cu aromă de scorţişoară, nuci zdrobite şi rom! Află mai jos cum se prepară!

Ai nevoie de

Pentru aluat

500 g făină

150 ml apă călduţă

1 praf de sare

3 linguri unt, pentru uns

Pentru umplutură

1 kg mere

5 linguri zahăr

100 g stafide

100 g nuci zdrobite

30 ml esenţă de rom

1 praf scorţişoară

100 g zahăr pudră, pentru ornat

Mode de preparare

Cerni făina, o amesteci cu sarea şi cu apa şi frămânţi până obţii un aluat nelipicios. Îl acoperi cu un prosop şi îl laşi să se odihnească 30 de minute, la loc călduros.

Pentru umplutură, cureţi merele de coajă şi de seminţe şi le tai felii. Apoi le amesteci cu zahărul, stafidele, nucile, esenţa de rom şi cu scorţişoara.

Aşezi aluatul pe un prosop de bucătărie, pudrat cu făină şi îl întinzi până obţii o foaie foarte subţire. O stropeşti cu untul topit, pui umplutura, o nivelezi, apoi rulezi plăcinta. O tai cât este încă crudă, o aşezi într-o tavă tapetată şi o coci 40 de minute la cuptorul încins până se rumeneşte. La final, o pudrezi cu zahăr.