Prăjitura Valurile Dunării

1 valurile dunarii jpg jpeg

La prima vedere, prăjitura Valurile Dunării pare un desert greu de realizat, dar odată ce începi să combini ingredientele, îţi vei da seama că totul este foarte simplu, dacă urmezi toţi paşii. Cu puţină îndemânare şi multă pasiune pentru a găti, vei obţine un desert fabulos şi delicios. Combinaţia de cacao, vişine, cremă fină şi ciocolată este foarte reuşită şi extrem de delicioasă.

Prăjitura ,,Valurile Dunării“, desertul irezistibil al verii

1 tavă

1h

dificultate mare

Ingrediente

Pentru blat:

400 g făină tip 000

200 g unt 82% grăsime

180 g zahăr tos

1 praf sare

1 plic zahăr vanilat

1 plic praf de copt

6 ouă

6 linguri lapte

2 linguri cacao

500 g vişine fără sâmburi

Pentru cremă:

60 g amidon

500 ml lapte

2 gălbenuşuri

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g unt

Pentru glazura de ciocolată:

300 g ciocolată de menaj

50 g unt

Mixează untul moale cu zahărul tos, cu zahărul vanilat şi cu praful de sare. Adaugă ouăle pe rând şi mixează după fiecare. Încorporează făina, praful de copt, apoi patru linguri de lapte.

Toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă dreptunghilară, iar în cealaltă jumătate pune două linguri de cacao şi două linguri de lapte şi omogenizează. Pune cu o paletă stratul de aluat cu cacao peste cel simplu şi nivelează. Aşază vişinile deasupra şi dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30 de minute.

Prepară crema astfel: într-o crăticioară, amestecă amidonul cu 50 ml lapte. Încorporează gălbenuşurile, zahărul şi esenţa de vanilie. Toarnă restul de 450 ml de lapte şi pune compoziţia pe foc mic. Amestecă până ce se îngroaşă.

Lasă compoziţia să se răcească, apoi pune-o câteva minute în frigider. În crema rece, adaugă untul moale şi mixează. Întinde crema obţinută peste prăjitura care s-a copt şi s-a răcit în prealabil, apoi pune tava în frigider, 30 de minute.

Pentru glazura de ciocolată, topeşte la bain - marie ciocolata, adaugă untul şi amestecă. Toarnă glazura răcită peste prăjitură. După ce ai ţinut tava în frigider două ore, poţi porţiona prăjitura.



Recente

clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg