Prăjituri cu cireşe pe care trebuie să le încerci

1 69447 original jpg jpeg

Profită de sezonul cireşelor şi surprinde-i pe cei dragi cu deserturi care conţin acest fructe dulci!

Prăjitură cu mălai şi cireşe

Ai nevoie de:

85 g unt

50 g zahăr

2 linguriţe oţet balsamic

600 g cireşe

150 g făină

200 g mălai

2 linguriţe praf de copt

¼ linguriţă sare

200 g zahăr

2 ouă

350 ml lapte

¼ linguriţă

Preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Amesteci untul cu zahărul şi oţetul. Pune pe foc mediu amestecul până când untul se topeşte,iar zahărul se dizolvă. Adaugă cireşele şi lasă-le pe foc până când încep să fiarbă,apoi stingi focul şi dai totul la răcit.

Combini făina,mălaiul,praful de copt şi sarea. Mixezi untul cu zahărul,gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Adaugi amestecul de făină,laptele,albuşurile bătut spumă. Peste cireşe,pui compoziţia de făină şi dai totul la cuptor 45 de minute. La final,după răcire,răstoarnă prăjitura pe un platou. O poţi orna cu frişcă şi cireşe proaspete. 

„Buzunare” cu cireşe

200 g făină

125 g unt

125 g brânză dulce

1 plic praf de copt

1 vârf de cuţit sare

500 g cireşe

120 g zahăr pudră

1 gălbenuş

Freci untul cu brânza. Încorporezi sarea,praful de copt stins cu puţin oţet sau cu un strop de zeamă de lămâie. Dai aluatul la frigider,două ore,apoi întinzi o foaie potrivită ca grosime şi o tai pătrate. Amesteci fructele cu zahăr,într-un vas pe foc şi le laşi la scăzut,până se îngroaşă puţin. După răcire,pui câte o linguriţă de umplutură pe fiecare pătrat,împătureşti şi presezi cu furculiţa marginile,pentru a nu se desprinde în timpul coacerii. Într-o tavă tapetată,aşezi fiecare „buzunar” în parte şi-l ungi cu gălbenuş. Laşi tava în cuptor până se rumenesc.

Prăjiturăcu cireşe

Ai nevoie de:

Pentru aluat

4 ouă

250 g făină

Unt

250 g zahăr

1 vârf cuţit sare

1 plic praf de copt

1 plic zahăr vanilat

coajă de lămâie

Pentru umplutură

1 kg cireşe (fără sâmburi)

2 albuşuri

o lingură zahăr pudră

Preparare

Freci untul spumă,adaugi zahărul şi baţi în continuare amestecul. Încorporezi gălbenuşurile unul câte unul,pui sare,praf de copt stins,coaja de lămâie,zahărul vanilat,albuşurile bătute spumă. Adaugi făina,treptat,apoi tapetezi o tavă şi pui aluatul la copt. Când e aproape coaptă,pui fructele în strat uniform şi întinzi un strat de bezea făcut din albuşurile bătute bine cu zahăr pudră. Mai laşi prăjitura la cuptor încă 10-15 minute. O tai numai după ce s-a răcit.

Tort cu cremă de fructe

Pentru blat

100 g zahăr pudră

4 ouă

60 g migdale

60 g făină

50 g unt

1 plic zahăr vanilat

coajă de lămâie

Cremă

½ kg cireşe

2 albuşuri

125 g unt

Pentru blat,freci zahărul cu gălbenuşurile,se adaugă migdalele pisate,apoi făina. Baţi albuşurile spumă şi amesteci uşor cu amestecul,apoi cu untul,zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Pui compoziţia într-o tavă tapetată şi o coci 40 de minute.

Pentru cremă,baţi albuţurile cu zahărul. În jumătate din cantitate încorporezi untul moale,cu fructele fără sâmburi.

Tai blatul,pui cremă la mijloc şi acoperi cu spuma rămasă,se presară migdale şi se mai dă la cuptor câteva minute.